Ana SayfaHaberlerThodex CEO’sunun makam odası görüşmelerindeki üçüncü kişiler

Thodex CEO’sunun makam odası görüşmelerindeki üçüncü kişiler

Dolandırıcılıktan hakkında kırmızı bülten çıkartılan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Süleyman Soylu’nun ve Mevlüt Çavuşoğlu’nun makam odalarında fotoğrafları çıktı. Birinci fotoğrafta Soylu’nun yeğeni, ikincisinde MHP Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu vardı. Şimdi Özer’in bu kişilerle nasıl bir ilişkisi olduğu soruluyor.

Türkiye’nin en bilinen kripto para borsalarından Thodex’in kurucusu ve aynı zamanda CEO’su olan Faruk Fatih Özer’in kullanıcılarını dolandırarak yurt dışına kaçmasının ardından, Özer’in Türkiye’de bakanlar ile makam odalarında görüştüğü anlara ilişkin fotoğraflar üzerinden başlayan tartışma devam ediyor.

Hakkında kırmızı bülten çıkartılan Faruk Fatih Özer’in Türkiye’deyken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile makamlarında görüşürken çekilen fotoğraflar basında yer almıştı.

Bu görüntülerin yayımlanmasının ardından iki bakan da sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yaparak “bu şahsı” tanımadıklarını ifade etmişlerdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu paylaşımında, fotoğrafta yer alan üçüncü kişinin MHP milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı olduğunu açıklamıştı.

Mert Sancaklı ile firari CEO Faruk Fatih Özer’in, başka bir şirkette ortak olduğu ortaya çıkmıştı. Hoppara adındaki şirketin adresi ile Thodex’in adresinin aynı olduğu öğrenildi.

Bu ortaklık, Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’nın Thodex ile ilişkisinin ne olduğu sorusunu akıllara getirdi.

Konu hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Saffet Sancaklı, “Gündemdeki bu konuda oğlumun ve şahsımın en küçük dahli olmadığına dair bütün değerlerim, namusum ve şerefim üzerine and içerim” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun makam odasında çekilen fotoğraftaki, Soylu’nun “bir yakınım” dediği kişinin kız kardeşi Fatma Soylu Işık’ın oğlu Hasan Berk Işık olduğu ortaya çıktı.

Bu gelişmenin ardından, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay, Twitter hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yeğeni Hasan Berk Işık’ın lüks bir arabayla çektiği TikTok videosunu paylaştı.

Soylu’nun hesabını da paylaşımına ekleyen Atay, “Oooooh, paralar buralara gidiyormuş ooooooh Süleyman Soylu” ifadelerini kullandı.

Atay’a yanıt veren Soylu ise “Çirkin yüzün, dilin 21 yaşında ailesinden aldığı üniversite harçlığı hariç işi-geliri olmayan müzikle uğraşan gence dadandı. Alçakça iftira ettiğin gibi arabası da yok sadece video çekiminde kullanmış başka gençlerin yapabileceği gibi. Sataşıyorsun sonra ağlıyorsun Çukur Barış Atay” dedi.

Barış Atay ise Soylu’ya verdiği cevapta “Yok bakan efendi. Muhattap sensin. Arabayı öğrenene kadar, odana girip fotoğraf çektirenleri öğrenseydin belki ‘tanımadığın’ her suçluyla anınız olmazdı. Ayrıca, naparsın, tekrar mı saldırtırsın, hesap mı sorarsın? ‘Sormazsan namert olduğunu söylediğin’ hesaba benzemesin!” ifadelerini kullandı.

Birgün Gazetesi’nden Erk Acarer ise Twitter’dan yaptığı paylaşımda, yurt dışına kaçan Faruk Fatih Özer’in bir fotoğrafta yanında Süleyman Soylu’nun yeğeninin bulunmasına ilişkin, “Abi kardeş İngiltere’de dil eğitimi aldılar. Her gece kulüplerde, alkollü partilerde takılırlardı. Burada dinci orada cluber… Dayılarına çekmişler, o da DP yıllarında don alır, otel barından Miller içer partiye ödetirdi. Yalan, riya, sahtekarlık. Ne güzel şeysin Siyasal İslam” şeklinde paylaşım yaptı.

Soylu, Acarer’e cevap olarak yazdığı tweette ise, “Parası nerden ödendiği bilinen ve onlara oynayan soytarısın. İki kardeşten biri, hiç İngiltere’ye gitmedi. Diğerini lösemi tedavisinden sonra 6 aylığına ben gönderdim. İki genç de ağızlarına alkol sürmemiştir. Senin gibi soytarılar için bunların hiçbir önemi yok” dedi.

- Advertisment -