Ana SayfaHaberlerTHY’de seferler iptal, uçaklar uçamıyor. THY: Network sorunu. İddia: Siber saldırı

THY’de seferler iptal, uçaklar uçamıyor. THY: Network sorunu. İddia: Siber saldırı

THY, network alt yapısında yaşanan sorun nedeniyle bilet ve rezervasyon işlemlerinde aksaklıklar yaşandığını açıkladı. THY'nin saat 22.00'ye kadarki İstanbul çıkışlı tüm seferleri iptal edildi. THY’nin sistemine siber saldırı yapıldığı, saldırının uçakların kalkışını da engellediği iddia ediliyor.

Türk Hava Yolları (THY) sisteminde biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşanmasının sosyal medyada gündeme gelmesi üzerine THY Basın Müşaviri Yahya Üstün açıklama yaptı.

Üstün açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Network altyapısında yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Söz konusu aksaklık için özür dileriz. 30 dakika sonra sizlere durum hakkında bilgi vereceğiz.”

Daha sonra THY Basın Müşavirliği’nden yapılan bir başka açıklamada ise sistemsel sorunlar nedeniyle İstanbul çıkışlı saat 22.00’ye kadarki tüm seferlerin iptal edildiği ve bu kapsamda biletli yolcuların konaklama, iade, doğabilecek mahrumiyetlerinin tazmin edileceği duyuruldu.

Siber saldırı iddiası

THY’nin sistemine siber saldırı yapıldığı, saldırının uçakların kalkışını da engellediği iddia ediliyor.

- Advertisment -