Ana SayfaHaberlerTikTok’ta “Atatürk’e sarılma” akımı: Önce “Erdoğan’a sarılma” akımı başladı, ardından Atatürk ile...

TikTok’ta “Atatürk’e sarılma” akımı: Önce “Erdoğan’a sarılma” akımı başladı, ardından Atatürk ile Erdoğan’ın sarıldığı videolar yapıldı

Yapay zeka uygulamaları kullanarak kendileriyle Atatürk’ün sarıldığı videolar üreten TikTok kullanıcıları, “Atatürk’e sarılma” akımı başlattı. Videoları kimileri “Atatürk’e saygı”, kimileri ise “Atatürk’e saygısızlık” diye değerlendirdi. Bir kısım TikTok kullanıcısının da Erdoğan’a sarılma akımı başlatmasının ardından iki grup arasında uzlaşma hedefleyen üçüncü bir akım daha çıktı: Atatürk ile Erdoğan’ın birbirine sarıldığı videolar.

TikTok’ta başlayan “Atatürk’e sarılma” akımı tartışmalara neden oldu.

TikTok kullanıcısı gençler, yapay zeka uygulamaları kullanarak Atatürk’e sarıldıkları animasyon videolar oluşturarak paylaşmaya başladı.

Sosyal medyadaki akımı, kimileri “Atatürk’e saygı”, kimileri ise Atatürk’e saygısızlık olarak tanımladı.

@seyma.bircan

Arkadaşlar neyi yanlış yapıyorum, bu da korkunç oldu 💔 luma efekt capcutsablon küçüklük sarılma atatürk

♬ orijinal ses – aim_antepli27
@omurberisa

Bu lumanin benimle zoru ne neden olmuyor . . sadece sarılmak istiyorum ya 🥲🥲🥲🥲#tiktok #atatürk #sarılmaakımı #ataturk

♬ Çakal Çökerten Zeybeği – Engin Arslan

“Erdoğan’a sarılma furyası” da başladı

Atatürk’e sarılma videolarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sarılma videoları da paylaşılmaya başlandı.

Atatürk ile Erdoğan’ın sarıldıkları videolar:Tüm dünyaya karşı birlik saati”

Ardından da Atatürk ile Erdoğan’ın birbirine sarıldığı videolar dolaşıma girdi.

@ahmetbolukbas

Tüm dünyaya karşı şimdi birlik beraberlik zamanı 🇹🇷 Türk’ün Türk’den başka dostu yokdur #sarılma #akım #mustafakemalatatürk #atatürk #receptayyiperdoğan #rte #türkiye

♬ orijinal ses – Maresalin1askeri

AK Partili Yayman: “Mustafa Kemal figürünün trolleştirilmesini onaylamıyoruz”

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti milletvekili Hüseyin Yayman, vatandaşlardan TikTok’la ilgili şikayetler duyduğunu söylediği ve “Milletimiz, TikTok’un kapatılmasını istiyor” dediği mülakatında Atatürk’e sarılma akımıyla ilgili de şunları söyledi:

“Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili TikTok’taki paylaşımları asla onaylamıyoruz, tasvip etmiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bir değer olarak içinin boşaltılması ve Mustafa Kemal figürünün trolleşmesine ve trolleştirilmesini asla onaylamıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin ortak değeridir ve trolleşmenin bu noktaya gelmesi aslında dijital dünyanın içine girdiği krizin en önemli göstergelerinden bir tanesidir.”

Sözcü’den Bakan’a çağrı: “Bu rezilliğe son verin”

Sözcü gazetesi de bugünkü (8 Ağustos) birinci sayfasında Atatürk’e sarılma akımıyla ilgili “Instagram’ı kapatan Ulaştırma Bakanı’na sesleniyoruz: Bu rezilliğe son verin” başlığı attı.

- Advertisment -