Ana SayfaHaberlerTİP, Gökhan Zan’ı “girdiği ilişkiler yüzünden” çekti. Zan "Devam" dedi. YSK: Pusulada...

TİP, Gökhan Zan’ı “girdiği ilişkiler yüzünden” çekti. Zan “Devam” dedi. YSK: Pusulada kalacak

TİP, Hatay Büyükşehir Belediyesi adayı Gökhan Zan'ı "partinin tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiği" gerekçesiyle adaylıktan çekti. Gökhan Zan sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla "Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim" dedi. Serbestiyet'e konuşan YSK kaynakları:" Gökhan Zan’ın kendisi çekilmediği için adaylığı devam ediyor."

TİP, yerel seçimlerde Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterdiği Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Partinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“Gökhan Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır.”

“Türkiye İşçi Partisi olarak, Hatay halkının iki deprem suçlusu arasında bir seçime zorlanmasının ve Lütfü Savaş’ın CHP adayı olarak dayatılmasının telafisi mümkün olmayan bir ayıp olduğunu ve acılı Hatay halkına bir hakaret anlamı taşıdığını tekrar ifade ediyoruz. Bununla birlikte, Hatay İttifakı’nın ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır. Gökhan Zan söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partimize iletmiştir. Ancak, her ne kadar süreç hukuki mercilere taşınacak olsa da, en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.

“Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim”

Gökhan Zan sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Tehditlerine ve şantajlarına boyun eğmediğimde de bu sefer en iyi bildikleri fetöcü yöntemlere, montajlara sarıldılar. Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim.”

TİP’in geri çekme açıklamasından dört saat önce Gökhan Zan’ın tweeti:

“Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan.”

“TİP Genel merkezinin beni adaylıktan çekme konusundaki açıklamasının hiçbir yasal ve siyasal karşılığı yoktur”

TİP’in eski adayı Gökhan Zan’dan bir açıklama daha geldi:

“Adaylığım açıklandığı günden beri TİP’in beni adaylıktan çekeceği, Gebze karşılığında Hatay’da adayın CHP lehine çekileceği iddiaları her sorulduğunda TİP Genel Başkanı Sayın Erkan Baş ve diğer yetkili arkadaşlar bunu kesin bir dille yalanladılar. Ben bu iddiaları soruduğumda bana da aynı cevabı verdiler.

Bu sürecin beni yorma, üzme ihtimaline binaen çekilmek istersem çekilebileceğimi söylediler. Ben de bu kaydı bana dinletmelerini ve vermelerini istedim. Her açıdan montaj olduğu belli olan bu kaydı benimle paylaşmadılar ve bana bu kayıtları vermediler. Kararlılığımı görünce, bu montaj iddialara itibar etmediklerini hatta Pazartesi günü suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler.

Dün Sayın Erkan Baş’a ulaşmaya çalıştığım halde ulaşamadım. Bu görüşmemizi paylaştıkları bir arkadaşım bana iddia konusu kaydı gönderince ben, suç duyurusunda bulunmak için, suç konusu montaj kayıtla birlikte suç duyurusunda bulunup, kamuoyu le paylaştığım basın açıklamasını yaptım. Sonrasında tTİP Genel merkezinin açıklamasını üzülerek öğrendim. Benimle birlikte neden suç duyurusunda bulunmadıklarını, neden bu şantaja boyun eğdiklerini ve neden bu çetelerden birlikte hesap sormadığımızı anlayabilmiş değilim.

Çok net söylüyorum:

ADAYIM ve ÇEKİLMİYORUM

TİP Genel merkezinin beni adaylıktan çekme konusundaki açıklamasının hiçbir yasal ve siyasal karşılığı yoktur!”

Gökhan Zan oy pusulasında görünecek mi?

YSK kaynakları Serbestiyet’e değerlendirdi:

“Gökhan Zan’ın kendisi çekilmediği için adaylığı devam ediyor. Çünkü seçim takvimi uyarınca kesin aday listeleri yayınlandı. Artık aday istifa etmediği sürece adaylığı devam eder. Burada sadece TİP desteğini çekmiş oluyor ve seçmenlerine de -artık bizim adayımız değil- mesajı veriyor.”

- Advertisment -