Ana SayfaHaberlerTİP’in aday listeleri, ünlüler geçidi

TİP’in aday listeleri, ünlüler geçidi

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ortaklarından Türkiye İşçi Partisi seçimlere ünlülerle giriyor. TİP’ten milletvekili aday adaylığını açıklayanlar arasında gazeteci İrfan Değirmenci, Serhat Özcan, Esmeray ve Mehmet Aslantuğ var

TİP’in adaylıklarını açıkladığı bazı isimler şöyle:

Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe

İstanbul’da Ocak 1996’da haber takip ederken gözaltına alınıp öldürülen Evrensel muhabiri Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe, Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili aday adayı olmak için memur olarak çalıştığı kurumdan istifa etti.

Tiyatrocu, köşe yazarı ve LGBTİ+ aktivisti Esmeray Özadikti

TİP rozetini Esmeray’a Genel Başkan Erkan Baş taktı, hem de Esmeray’ın milletvekili aday adaylığını ilan etti.

Oyuncu Serhat Özcan

Özcan’ın milletvekili adaylığını Erkan Baş, “Tiyatro ve sinema dünyamızın başarılı oyuncularından, haksızlığa ve adaletsizliğe karşı duruşuyla da bildiğimiz sevgili Serhat Özcan adaylık teklifimizi kabul ederek hepimizi çok mutlu etti. Gönülden teşekkür ediyorum” ifadeleri ile duyurdu.

Gazeteci İrfan Değirmenci

Halk TV’de akşam haberlerini sunan gazeteci İrfan Değirmenci, bu görevinden istifa ederek Türkiye İşçi Partisi’nden gelen milletvekili adaylığı teklifini kabul etti.

Oyuncu Mehmet Aslantuğ

Erkan Baş, oyuncu Mehmet Aslantuğ’un 14 Mayıs seçimlerinde partisinin milletvekili adayı olacağını açıkladı.

Çorlu’daki tren kazasında 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz

Çorlu tren kazasında yaşadıklarıyla Türk halkının aklına kazınan Mısra Öz, Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili adayı oldu.

- Advertisment -