Ana SayfaHaberlerDünyaTitanik’in enkazına inen turistler için umutlar tükeniyor: Türkiye saati ile 14.08’de oksijen...

Titanik’in enkazına inen turistler için umutlar tükeniyor: Türkiye saati ile 14.08’de oksijen bitecek

Titanik’in Atlas Okyanusu’ndaki enkazını görmek için denizaltı ile sefer yaparken kaybolan 5 kişinin oksijeni, Türkiye saati ile 14.08’de tükenecek. Denizaltını arama çalışmaları sürse de şimdiye dek herhangi bir işaret bulunamadı. Titan adlı denizaltında İngiliz milyarder Hamish Harding, Oceangate’in CEO’su Stockton Rush, Fransız denizci ve kaşif PH Nargeolet ve Pakistanlı iş insanı Shahzada Dawood ve oğlu Süleyman bulunuyor.

250 bin dolar ödeyerek, 1912’de buz dağına çarparak batan Titanik’in Atlas Okyanusu’ndaki enkazını görmek için denizaltı ile sefer yaparken kaybolan 5 kişi için zaman daralıyor.

Yapılan resmi açıklamaya göre denizaltı içerisindeki oksijen, Türkiye saati ile 14.08’de bitecek.

ABD’li yetkililer tarafından yapılan açıklamada arama çalışmalarının son hızla devam ettiği belirtildi ve “Bir noktada zor bir karar vermek zorunda kalabiliriz fakat sonuna kadar umudumuzu korumaya çalışacağız” denildi.

Geçtiğimiz saatlerde ABD Sahil Güvenlik ekipleri arama çalışmaları sırasında ses duyulduğunu açıklasa da eski ABD Donanması nükleer denizaltı komutanı David Marquet, umut verici bu seslerin 5 kişinin bulunduğu Titan denizaltısından gelmeyebileceği konusunda uyararak, “Gürültülerin onlardan kaynaklandığını düşünmüyorum, sadece doğal sesler olabilir. Gürültüler duyuyoruz ve bölgeye daha fazla gemi geliyor ve sonra daha fazla gürültü duyuyoruz ve bunun bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Titan denizaltısında İngiliz milyarder Hamish Harding, Oceangate’in CEO’su Stockton Rush, Fransız denizci ve kaşif PH Nargeolet ve Pakistanlı iş insanı Shahzada Dawood ve oğlu Süleyman bulunuyor.

- Advertisment -