Ana SayfaHaberlerTMSF’nin yönettiği Boydak’dan 2021 yılında iktidara yakın televizyonlara reklam aktı

TMSF’nin yönettiği Boydak’dan 2021 yılında iktidara yakın televizyonlara reklam aktı

2016 yılındaki darbe girişimin ardından kayyum atanan ve TMSF tarafından yönetilen, adı da “Erciyes Anadolu Holding” olarak değiştirilen Boydak Holding’e ait şirketlerden 2021 yılında iktidara yakın televizyon kanallarına toplamda 1.347.878 saniye reklam verildi. En çok reklam Turkuvaz Medya’nın televizyon kanallarına gitti. Habertürk TV, Fox TV, Ulusal Kanal, TV100, Halk TV, KRT TV, TELE1 TV, Haber Global ve TV5’e ise hiç reklam verilmedi.

Gazeteci Hasan Basri Akdemir, Twitter’dan Boydak Holding’e ait şirketlerin 2021 yılında televizyon kanallarına verdiği reklamların istatistiğini paylaştı.

Akdemir’in paylaşımına göre  geride bıraktığımız yıl iktidara yakın televizyon kanallarına toplamda 1.347.878 saniye reklam verildi.

Reklam verilen televizyon kanalları arasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak tarafından yönetilen Turkuaz Medya Grubu’na ait kanalları reklam alma oranı bakımından ilk sıralarda yer alıyor.

Ayrıca; Boydak Holding’e ait şirketler tarafından 2021 yılında Habertürk TV, Fox TV, Ulusal Kanal, TV100, Halk TV, KRT TV, TELE1 TV, Haber Global ve TV5’e ise hiç reklam verilmediği görülüyor.

Akdemir paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında “terörün elinden alınan” ve “devlete” yani millete teslim edilen Boydak Grubu şirketlerinin 2021 yılında “bazı” kanallara verdiği ve vermediği reklamlar.”

15 Temmuz’dan sonra kayyum atanmıştı

1957 yılında Kayseri’de kurulan Boydak Holding’e 18 Ağustos 2016 tarihinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyum heyeti atanmıştı. Şirket daha sonra TMSF’ye devredilmiş ve 25 Ekim 2019 tarihinde unvanının “Erciyes Anadolu Holding” olduğu açıklanmıştı.

- Advertisment -