Ana SayfaHaberlerTolgahan Demirbaş’ın üçüncü kez gözaltına alınma nedeni: Suikasttan dakikalar önce paylaşılan konum...

Tolgahan Demirbaş’ın üçüncü kez gözaltına alınma nedeni: Suikasttan dakikalar önce paylaşılan konum bilgileri

Sinan Ateş soruşturmasında savcılık, tutuklanan eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın dakikalar öncesinde diğer şüphelilerle konum bilgisi paylaştığını tespit etti ve bu konum bilgisinin saldırganların kaçış güzergahına ilişkin olabileceğini tespit etti. Savcılığın bunun üzerine üçüncü kez gözaltına alınması talimatı verdiği Demirbaş geçen hafta tutuklanmıştı.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, Sinan Ateş suikastı soruşturmasında tutuklanan şüphelilerden elde edilen dijital materyallerin incelemesinde önemli delil ve tespitlere ulaşıldı.

İncelemenin sonucuna göre, tutuklanan şüphelilerden, eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın saldırıdan sadece dakikalar önce, diğer şüphelilerle konum bilgisi paylaştığı belirlendi.

Bu konumların, saldırganların eylem sonrası kaçış güzergahına ilişkin olabileceği değerlendirildi.

Savcılık bu tespit ve yeni bulgular üzerine, geçen hafta Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel’in gözaltına alınması talimatını verdi ve bu isimler tutuklandı.

Şüphelilerin eylem öncesi ve sonrasında kurduğu irtibatlar da incelemeye alındı. Bazı şüphelilerin takipten kurtulmak için mobil wi-fi cihazlar üzerinden hatsız telefonlarla ve Facetime ile iletişim kurdukları bulgusuna ulaşıldı. Bu görüşmeler de mercek altına alındı.

- Advertisment -