Ana SayfaHaberlerGündemTRT Haber sunucusu “ümmet olmaktan kurtulduk” deyince AK Partililer kızdı: “Bu ne...

TRT Haber sunucusu “ümmet olmaktan kurtulduk” deyince AK Partililer kızdı: “Bu ne yüzsüzlük? Hem de Reis’in yönettiği Türkiye’de?”

TRT Haber sunucusu Deniz Demir’in ana haber bültenini sunarken akıştan çıkarak önündeki kağıttan okuduğu metinde yer alan “ümmet olmaktan kurtulduk” ifadeleri AK Partililerden tepki aldı: “Bu putperesti devletin resmi kanalında görmek istemiyorum!”, “TRT'de FETÖ hâlâ bitmemiş”, “Sanki TRT değil Halk TV”, “Bu ne yüzsüzlük? Hem de Reis'in yönettiği Türkiye'de”. Tepkilerin ardından Demir’in ekranlardan çekildiği iddia edildi.

TRT Haber ekranlarında ana haber bültenini sunan Deniz Demir’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haberleri verildiği sırada akıştan çıkarak önündeki kağıttan okuduğu ifadeler tartışma konusu oldu.

Spiker Deniz Demir’in sözleri şu şekildeydi:

“Bizi ümmet olmaktan çıkarıp…”

“Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini, Cumhuriyet aydınlığını ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi sevgi ve saygı ile anarken. Cumhuriyeti zihninde ve kalbi yaşatan bu büyük devlet büyük millet, Atatürk’ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Hoşçakalın.”

Deniz Demir’in sözlerine destek geldiği kadar tepki verenler de oldu. Demir’e tepki gösterenler Twitter’da #HaddiniBilTRT hashtagini başlattı.

Deniz Demir’e gelen tepkilerden bazıları şu şekilde:

“Haddini bil TRT Ne demek Ümmet olmaktan çıkmak.”

“Halk TV’de Ayşegül Arslan konuşmuyor, devletin kanalında söyleniyor bunlar.”

“Sanki TRT değil Halk TV”

“Bu İslâm düşmanı sapkının TRT’ne işi var..? Derhal defedilmelidir..!”

“TRT’de FETÖ hâlâ bitmemiş”

“Bu putperesti devletin resmi kanalında görmek istemiyorum!”

“Bu ne yüzsüzlük? Hem de Reis’in yönettiği Türkiye’de?”

“Ekranlardan çekildi” iddiası

AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Haber 7’de yer alan haberde, 18 yıllık TRT çalışanı olan Deniz Demir’in bu görüntülerin ardından ekranlardan çekildiği iddia edildi.

- Advertisment -