Ana SayfaHaberlerTRT, Sincan Cezaevi’nde: “Cezaevindeki çocuklara, dışarıdaki yaşamlarında olduğundan daha fazla sahip çıkılıyor”

TRT, Sincan Cezaevi’nde: “Cezaevindeki çocuklara, dışarıdaki yaşamlarında olduğundan daha fazla sahip çıkılıyor”

TRT Haber muhabiri 485 tutuklu ve hükümlü kadının kaldığı Sincan Cezaevi’nde 24 saat geçirdi, haberde cezaevi övgülere boğuldu: “Cezaevi, tutuklu ve hükümlüler için insani koşullar sunuyor. Burası yıllar boyu zihinlere yerleşen genel cezaevi algısının çok ötesinde…Sincan Cezaevi'ndeki çocuklara, dışarıdaki yaşamlarında olduğundan daha fazla sahip çıkılıyor. Devlet onları kendi çocukları olarak görüp, onlara buradaki şartlardan bağımsız şekilde yaşama ve büyüme fırsatı sağlıyor.” Haber, 12 Eylül darbesinden sonra Mamak Cezaevi’ne sokulan Emin Çölaşan’ın cezaevi güzellemesini hatırlattı.

TRT Haber’den Elif Akkuş, Ankara’daki Sincan Cezaevi’nde kadın mahkumların bulunduğu bölümde 24 saat geçirerek bir haber hazırladı.

485 tutuklu kadın ve hükümlü bulunduğu Sincan Cezaevi’nin övüldüğü haberde şu ifadeler dikkat çekti:

“Cezaevi, tutuklu ve hükümlüler için insani koşullar sunuyor. Burası yıllar boyu zihinlere yerleşen genel cezaevi algısının çok ötesinde…”

“Tutuklu ve hükümlülerin kişisel gelişimleri de düşünülmüş. Sincan Cezaevi’nde çok sayıda atölye var. Mahkumlar burada öğrendikleriyle, çıktıklarında yeni bir hayatın kapısını aralama fırsatı buluyor.”

“Sincan Cezaevi’ndeki çocuklara, dışarıdaki yaşamlarında olduğundan daha fazla sahip çıkılıyor. Devlet onları kendi çocukları olarak görüp, onlara buradaki şartlardan bağımsız şekilde yaşama ve büyüme fırsatı sağlıyor.”

“Demir parmaklıkların arkasında olmak hayatı var olan imkanlar dahilinde güzelleştirmeyi anlatıyor demek ki…”

Çölaşan da işkence merkezi Mamak’a sokulmuştu

12 Eylül darbesinin ardından işkencelerle gündeme gelen ve uluslararası toplumun tepki gösterdiği Ankara Mamak Cezaevi’ne sokulan Milliyet yazarı Emin Çölaşan da cezaevi şartlarını öven bir haber yapmıştı

- Advertisment -