Trump: “Erdoğan’ı çok seviyorum. Onunla başa çıkmakta zorlanıyorlar. Onu aramamı söylüyorlar, ben de arıyorum”

Trump, Erdoğan hakkında konuştu: “Erdoğan, benim dostum. Ne zaman Erdoğan’la ilgili bir sorun yaşasalar, benim aramamı istiyorlar çünkü onunla konuşamıyorlar. O çetin ceviz. Ben aslında onu çok seviyorum. Onunla başa çıkmakta zorlanıyorlar. Onu aramamı söylüyorlar, ben de arıyorum ve ben her zaman onunla hallediyorum. Hem de çok hızlı. Yıllarca süren mahkeme süreçlerinden geçen ve alıkonulan bazı insanları serbest bıraktı. Ve ben ‘Onları serbest bırakmalısın’ dedim ve o da bıraktı.”

ABD Başkanı Donald Trump, Politico’ya verdiği mülakatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili şunları söyledi:

“Bence NATO için zor olan ülkeler var. Bence bu tür ülkelerin orada olması iyi. Türkiye buna bir örnek.

Erdoğan, benim dostum. Ne zaman Erdoğan’la ilgili bir sorun yaşasalar, benim aramamı istiyorlar çünkü onunla konuşamıyorlar.  O çetin ceviz. Ben aslında onu çok seviyorum. 

Güçlü bir ülke, güçlü bir ordu kurdu, ama onunla başa çıkmakta zorlanıyorlar. Ve bana onu aramamı söylüyorlar, ben de arıyorum ve ben her zaman onunla hallediyorum. Hem de çok hızlı.

Yıllarca süren mahkeme süreçlerinden geçen ve alıkonulan bazı insanları serbest bıraktı. Ve ben ‘Onları serbest bırakmalısın’ dedim ve o da bıraktı. 

O, diğer birçok liderden çok farklı, ama onunla zorlanıyorlar. Ama aslında zorlanmamaları gerekir.”

Önceki İçerikArap Barometresi: Suriyelilerin en güvendiği ülkeler Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye. Şara’ya güven yüzde 81. Demokrasi isteyen yüzde 70
Sonraki İçerikTutuklanan futbolcuların telefonlarından çıkanlar: Baltacı “Asgari maaşı ikiye katlamam lazım” demiş; Yandaş’ın kumar oynarken fotoğrafı çekilmiş