Ana SayfaHaberlerDünyaTrump ve ailesi ifade vermeyi kabul etti

Trump ve ailesi ifade vermeyi kabul etti

Eski ABD Başkanı Donald Trump ve çocukları Donald Trump Jr. ve Ivanka Trump’ın, haklarında New York Eyalet Başsavcılığı tarafından başlatılan “Trump Organizasyonları Davası” kapsamında, mahkemeye, 15 Temmuz tarihine kadar yeminli ifade vermeyi kabul ettikleri bildirildi.

New York Eyalet Başsavcısı Letitia James, Trump organizasyonlarına bağlı çeşitli kuruluşlarda yanlış beyanda bulunmak, evrakta sahtecilik, bazı emlakların değer ve finansal bilgilerinde oynama yapmak, bina ve golf kursu gibi işletmelere borç verenlere yanlış bilgi vermek, eksik emlak beyanında bulunmak, vergi kaçırmak, sigorta yolsuzluğu yapmak, iş kayıtlarını tahrif etmek gibi çok sayıda iddiayla suçlamada bulunmuştu.

New York İstinaf Mahkemesi, iki hafta önce, eski Başkan Donald Trump’ın şirketleri ve iş uygulamalarına ilişkin yürütülen sivil soruşturma kapsamında yemin ederek ifade vermek zorunda olduğuna hükmetmişti.

Diğer bir mahkeme de Trump’tan 31 Mart tarihine kadar şirketleriyle ilgili belgeleri sunmasını istemiş, ancak bu belgeler, “kendilerinde olmadığı” gerekçesiyle Trump ve avukatları tarafından belirlenen son tarihe kadar mahkemeye sunulmamıştı. Mahkeme, Trump’ı, belgeleri mahkemeye sunmadığı her geçen gün için 110 bin dolar para cezasına çarptırmıştı.

Üç yıldır süren soruşturma kapsamında Trump ve çocuklarının mahkemeye ifade vermeyi kabul ettiklerini beyan ettikleri anlaşmanın, dava dosyasına girdiği belirtildi. Anlaşmada, Trump’ın ifade vermesini gerektiren kararı temyiz etmesi amacıyla İstinaf Mahkemesi’ne başvurması için 13 Haziran tarihine kadar da süre verildiği bildirildi.

New York’ta hem Eyalet Başsavcısı hem de Manhattan Bölgesi Başsavcısı, Trump ve aile şirketlerinin vergi beyannamelerini, kredi ödemelerini veya emlak varlıklarının değerlerini uygunsuz bir şekilde tahrip edip etmediğini ve banka hesaplarında sahteciliği kapsamlı olarak soruşturmuştu. Eski Bşkan Trump’ın, savcıların soruşturduğu tüm bu iddialara cevap vereceği belirtiliyor.

- Advertisment -