Ana SayfaHaberlerTrumpsız ilk Cumhuriyetçi Parti münazarasına iki Hintli adayın tartışması damga vurdu

Trumpsız ilk Cumhuriyetçi Parti münazarasına iki Hintli adayın tartışması damga vurdu

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayları arasında düzenlenen ilk münazarada iki Hint kökenli aday eski BM Daimi Büyükelçisi Nikki Haley ve iş insanı Vivek Ramaswamy gecenin kazananları oldu. İki aday arasında ABD’nin dış politikasıyla ilgili sert bir tartışma yaşandı. Haley, İsrail ve Ukrayna’ya askeri yardımların kesilmesini savunan Ramaswamy’i katilleri desteklemekle suçlarken, Ramaswamy Haley’i silah şirketi lobisine hizmet etmekle itham etti.

Anketlerde en yüksek oyu alan ABD eski başkanı Donald Trump’ın katılmadığı ilk Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayları münazarasında iki Hint kökenli başkan aday adayı arasında ABD dış politikasına dair sert bir tartışma yaşandı. Trump döneminin eski BM Daimi Büyükelçisi Nikki Haley, Ukrayna’ya ve İsrail’e askeri yardımların devam etmesi gerektiğini savundu.

Anketlerde son haftalarda yükselen iş insanı Vivek Ramaswamy ise Ukrayna’ya ve İsrail’e askeri yardımların kesilmesi gerektiğini söyledi. Haley ise Vivek Ramaswamy’e Wagner lideri Prigozhin’in öldürülmesini hatırlatarak “katilleri desteliyorsun, Ukrayna’yı Rusya’ya, Tayvan’ı Çin’e veriyorsun” dedi. Ramaswamy ise Nikki Haley’in ileride silah şirketlerinin yönetim kurullarında görev almak isteyen bir kariyer politikacısı olduğunu belirtti.

Münazarada sunucu, iklim değişikliğinin insan kaynaklı olduğuna inananların elini kaldırmasını istedi. Hiçbir aday elini kaldırmadı. Trump’ın ardından anketlerde ikinci sırada bulunan Florida Valisi Ron DeSantis soruya tepki gösterdi: “Biz ilkokul çocuğu değiliz”

Sunucunun “Davalardan ceza alırsa yine de Trump’a oy verecekler olanlar elini kaldırsın” demesi üzerine eski ise Arkansas valisi Hutchinson hariç Mike Pence dahil herkes elini kaldırdı.

- Advertisment -