Ana SayfaDış HaberTrump'tan mağaza soyguncularına "vur emri"

Trump’tan mağaza soyguncularına “vur emri”

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Kaliforniya'da düzenlediği mitingde mağaza soyguncularının vurulması gerektiğini söyledi. Kaliforniya’da 950 doların altındaki hırsızlıklar ağır suç değil, kabahat sayıldığı için mağaza çalışanları ve polis genellikle müdahale etmemeyi tercih ediyor.

Donald Trump, Kaliforniya’da düzenlediği mitingdeki konuşmasında mağaza soyguncularının vurulması çağrısında bulundu:

“Tüm yağma ve hırsızlıkları derhal durduracağız. Çok basit: Bir mağazayı soyarsanız, o mağazadan çıkarken vurulmayı da göze alacaksınız”

Trump’ın sözlerinin artından mitinge katılanlar “vur, vur, vur!” diyerek tezahürat yaptı.

Trump, konuşmasında, seçimlerde açık ara farkla Demokratik Parti’ye oy çıkan Beverly Hills’de yaşayan zenginlerin, su kesintilerinin yanı sıra seçimlerdeki sahtekârlıkları nedeniyle de “koktuğunu” söyledi:

“Milyonlarca dolar vergi ödüyorlar. Ancak duş alırken acele etmeleri söyleniyor. Duşta yalnızca az miktarda su kullanmalarına izin veriliyor.”

“Dolayısıyla Beverly Hills’li zengin insanlar genelde pek güzel kokmuyor. Hijyenleri iyi değil. Ama ellerinden bir şey gelmiyor.”

“Yani Beverly Hills’te güzel bir evi olan biriyle tanıştığınızda, o kişinin biraz iğrenç olduğunu bilirsiniz.”

Kaliforniya’da duş süresi konusunda herhangi bir kısıtlama söz konusu değil. Ancak Vali Gavin Newsom, kuraklığın yoğun olduğu dönemde evlerde su tasarrufu yapılması konusunda çağrıda bulunmuştu.

Anketlere göre Cumhuriyetçi Parti’nin önseçimlerini açık ara farkla kazanması beklenen Trump, Joe Biden’ın 2024’te yeniden seçilmesi halinde “bu ülke ölecek!” ifadesini kullandı.

- Advertisment -