Anasayfa / Haberler / “TSK sınırdaki ormanları yok ediyor” tartışmasına Irak Cumhurbaşkanı da katıldı

“TSK sınırdaki ormanları yok ediyor” tartışmasına Irak Cumhurbaşkanı da katıldı

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, suçluların cezalandırılması için Bağdat ve Erbil’i işbirliğine davet etti.

“TSK sınırdaki ormanları yok ediyor” tartışmasına Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih de katıldı. Twitter hesabından Kürtçe ve Arapça paylaşımda bulunan Salih şu ifadeleri kullandı:

“Egemenlik ve sivillerin evlerinden göç etmesine neden olan ihlallerin yanı sıra, Kürdistan Bölgesi sınırlarında bulunan Hirur ve Batifa’da ormanların kesilmesi insanlığa ve doğaya karşı işlenmiş bir suçtur. Suistimalleri durdurarak suçluları cezalandırmak için federal hükümet ve bölge arasındaki işbirliğini sağlamak görevimizdir.”

Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi ve Irak Parlamentosu, Türkiye’nin Irak sınırlarında bulunan ormanları yok etmesinden şikâyetçi olmuş, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney konuyu görüşmek üzere Irak Parlamentosu’na çağrılmıştı.

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın