Ana SayfaHaberlerGündemTSK, Suriye ve Irak’ta PKK ve YPG’ye hava saldırıları düzenledi: MSB: "89...

TSK, Suriye ve Irak’ta PKK ve YPG’ye hava saldırıları düzenledi: MSB: “89 hedef imha edilmiş, uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür”

Türk Hava Kuvvetleri, dün (19 Kasım) gece Suriye'de ve Irak’ta PKK ve YPG hedeflerine hava saldırıları düzenledi. MSB'den yapılan açıklamada "89 hedef imha edilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Hava harekâtı ile etkisiz hâle getirilen teröristlerin arasında terör örgütünün sözde yöneticileri de bulunmaktadır. Büyük oranda yerli ve millî mühimmat kullanılan harekât sonrası tüm uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür" ifadelerine yer verildi. Öte yandan İçişleri Bakanlığı, Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine atılan roket sonucu 1'i komiser, 6'sı polis memuru 8 güvenlik personelinin yaralandığını açıkladı.

MSB’nin “hava harekatı başarıyla icra edilmiştir” açıklamasından saatler sonra İçişleri Bakanlığı, Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roket atılması sonucu 1’i komiser, 6’sı polis memuru olmak üzere 8 güvenlik personeli yaralandığını duyurdu.

Yaralılar, Kilis Profesör Doktor Alaattin Yavaşça Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan ise hava harekatıyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“Terörü kaynağında yok etme stratejimiz kapsamında; Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine PENÇE-KILIÇ Hava Harekâtı başarıyla icra edilmiştir.

İcra edilen PENÇE-KILIÇ hava harekâtı ile; ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargâh ve eğitim kamplarından oluşan ilk aşamada 81, bu sabah 8 olmak üzere toplam 89 hedef imha edilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Hava harekâtı ile etkisiz hâle getirilen teröristlerin arasında terör örgütünün sözde yöneticileri de bulunmaktadır.

Büyük oranda yerli ve millî mühimmat kullanılan harekât sonrası tüm uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Harekat MSB’nin sosyal medya hesabından “Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor” paylaşımıyla duyurulmuştu. Hava harekatıyla ilgili ilk haberlerde 12 YPG ve Esad askeri öldüğü bilgisi yer almıştı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın Sözcüsü Ferhat Şami, Twitter hesabı üzerinden hava harekatını doğrulamıştı:

“Türkiye’nin hava saldırısında Tel Abyad’ın doğu kırsalındaki Kazali, Tel Rif’at ve Zarkan’da Şam Hükümeti güçlerine ait askeri mevziler hedef alındı.” 

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) komutanı Mazlum Abdi de Twitter hesabından “Türkiye’nin güvenli noktaları bombalaması tüm bölgeyi tehdit ediyor. Bu bombalama hiçbir tarafın lehine değildir. Büyük bir felaketi önlemek için her türlü çabayı gösteriyoruz. Eğer savaş patlak verirse bundan herkes etkilenecektir” paylaşımını yapmıştı.

Harekat devam ederken Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), hava operasyonunda Demokratik Suriye Güçleri’nin (SDG) en az altı mensubunun yanı sıra altı Suriyeli askerin de öldüğünü açıklamıştı.

- Advertisment -