Ana SayfaHaberlerTÜGVA Papers

TÜGVA Papers

Adı açıklanmayan eski bir TÜGVA üyesinin, TÜGVA’nın kayıtları olduğu iddiasıyla gazeteci Metin Cihan’a yolladığı listeler yayımlandı. Yayımlanan listelerin ordu, emniyet ve yargı kurumlarındaki TÜGVA referanslı kadrolaşmayı gösterdiği öne sürülüyor. Listelerde TÜGVA’ya kamu kurumlarından yapılan maddi destekler de yer alıyor. TÜGVA iddiaları yalanladı: Montaj ve asılsız belgeler oluşturan bir örgütle karşı karşıyayız.

Araştırmacı, gazeteci Metin Cihan, Türkiye Gençlik Vakfı’ndan (TÜGVA) ayrılan, adını açıklamadığı bir kişinin TÜGVA’nın kayıtları olduğu iddiasıyla kendisine ulaştırıldığı bazı listeleri sosyal medya hesabından yayımladı.

TÜGVA’nın TSK, emniyet ve yargı kurumlarındaki kadrolaşma listesi olduğu iddiasıyla paylaşılan isim listesinde, başvuruda bulunulan devlet kurumları ve pozisyonları ile başvurucuya referans olduğu öne sürülen TÜGVA yöneticilerinin adları yer alıyor.

Cihan elinde TÜGVA, TÜRGEV, KADEM, ENSAR gibi iktidara yakın oluşumlara dağıtıldığını öne sürdüğü 1106 yurt binası listesinin de olduğunu söylüyor.

“Mali destek raporu” yazılı bir başka listede, bazı illerdeki TÜGVA temsilciliklerinin valilik ya da belediyeler tarafından kuruma bedelsiz olarak tahsis edildiği iddiası yer alıyor.

TÜGVA Mütevelli Heyet Üyesi Emrah Atila, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iddiaların tamamının yalan olduğunu söyledi.

TÜGVA’dan yalanlama: “Yayınlanan belgelerin TÜGVA’yla alakası yok, zaten kurgulanmış kumpas belgeleri”


TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, TÜGVA’nın sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoyla iddiaları yalanladı. Metin Cihan’ın ablasının PKK elebaşlarından olduğunu söyleyen Eminoğlu, “Masa başında oluşturulmuş sahte belgeleri, hazırlanması birkaç saat sürecek kumpas ve asılsız Excel dosyalarını paylaşmak yerine varsa ellerinde belge buyursun getirsin ülkenin savcılarına teslim etsinler. Karşımızda montaj ve asılsız belgeler oluşturan, bunları dolaşıma sokmak için örgütlü bir yapısı olan siyasi destekleri olan bir örgütle karşı karşıyayız. Yayınlanan sözde belgelerin hiçbirinin TUGVA’yla alakası yoktur. Zaten belgeler sonradan masa başında kurgulanmış kumpas belgeleridir.
TÜGVA’yla ilgili söylenenleri 17-25 Aralık sürecine benzediğini öne süren Eminoğlu “operasyonu yapanların isimleri farklı yöneticileri aynı” dedi.

“AK Parti içinden aldığım bilgi TÜGVA listelerinin doğru olduğu yönünde

TÜGVA’nın yalanlamasından sonra Metin Cihan sosyal medya hesabından “tügva “yalan” demiş. hiç şaşırmadım. ne diyebilirler ki? gelen word ve excel dosyaları ekteki gibi. ayrıca pdf ve görüntü dosyaları var. sızdıran kişi, az önce, elindeki her şeyi göndermeye karar verdiğini söyledi. bekliyorum. ikinci paralel devlet yapılanması deşifre oluyor.” mesajını paylaştı.

Gazeteci İsmail Saymaz katıldığı televizyon programında, AK Parti içinden listelerin yayımlanan listelerin doğru olduğuna dair bilgiler aldığını söyledi.

Sosyal medyada gündeme gelen iddiaları İsmail Saymaz, Bahadır Özgür, Ozan Gündoğdu gibi tanınmış gazeteciler de kişisel hesaplarından paylaştı.

- Advertisment -