Ana SayfaHaberlerEkonomiTÜİK'e giden Kılıçdaroğlu içeri alınmadı

TÜİK’e giden Kılıçdaroğlu içeri alınmadı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Twitter’da paylaştığı mesajda Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) kendisine randevu vermediğini belirtti ve “saat 11:00'de geliyorum” dedi. Kılıçdaroğlu belirttiği saatte TÜİK'e gitti fakat içeri alınmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kişisel sosyal medya hesabından bir ileti paylaşarak TÜİK’in kendisine randevu vermediğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu mesajında “TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00’de geliyorum, haberiniz olsun” diye yazdı.

Belirttiği saatte TÜİK binasına giden fakat içeri alınmayan Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Dün randevu istedik. Buraya sağlıklı ve tutarlı bilgiler almak için geldik. Devletin bilgileri ve bu bilgilerin nasıl toplandığına ilişkin açıklamalar ana muhalefet partisine yapılmıyor ve kapılar kapanıyor. Türkiye’nin nereye geldiğini göstermek için en iyi tablo. Böylesine bir tabloyu Cumhuriyet tarihinde hiç görmedik.”

Kılıçdaroğlu Ekim ayında da paylaştığı bir Twitter mesajının ardından Türkiye Merkez Bankası’na gitmiş, yetkililerle görüşmüştü. Görüşmede Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak eşlik etmişti.

- Advertisment -