Ana SayfaHaberlerTunç Soyer Diyarbakır’da: “İzmir batının Diyarbakır'ıdır. Diyarbakır doğunun İzmir'idir. Çok ortak paydamız...

Tunç Soyer Diyarbakır’da: “İzmir batının Diyarbakır’ıdır. Diyarbakır doğunun İzmir’idir. Çok ortak paydamız var Diyarbakır’la”

Tunç Soyer, “Diyarbakır yerel hizmetlerde neleri kaybediyor” toplantısına katıldı: “İzmir Batının Diyarbakır'ıdır. Diyarbakır Doğunun İzmir'idir. Çok ortak paydamız var Diyarbakır'la. Birbirimize aktaracağımız çok şey var diye düşünüyorum. Diyarbakır, kayyumlar süreciyle beraber kendi göbeğini kesmek mecburiyetinde kaldı. Her şerde bir hayır vardır demek lazım. Bu şerden de çok güçlü, çok örgütlü bir sivil toplum ortaya çıkıyor.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (DİTAM) Diyarbakır’da düzenlediği “Diyarbakır yerel hizmetlerde neleri kaybediyor?” konulu toplantısına katıldı.

Toplantı arasında Rudaw’a konuşan Soyer, şunları söyledi:

“Diyarbakır meselesine Diyarbakırlılar kadar hakim olmam söz konusu değil elbette. Onlar biliyorlar sorunlarını ve çözümlerini. Ben olsa olsa onlara ilham verebileceğim benzerlikler, karşılaştırmalar, örnekler, modeller olabilir mi onları paylaşmaya geldim buraya.

Çünkü şöyle bir ortaklık olduğunu düşünüyorum. İzmir Batının Diyarbakır’ıdır. Diyarbakır Doğunun İzmir’idir. Çok ortak paydamız var Diyarbakır’la. Dolayısıyla da birbirimizden alacağımız, öğreneceğimiz, birbirimize aktaracağımız çok şey var diye düşünüyorum. O nedenle buradayım.

Şunu biliyorum. Diyarbakır, kayyumlar süreciyle beraber kendi göbeğini kesmek mecburiyetinde kaldı. Her şerde bir hayır vardır demek lazım. Bu şerden de çok güçlü, çok örgütlü bir sivil toplum ortaya çıkıyor. Dolayısıyla kentin sorunlarına hakim, onları çözme iradesine ve kararlılığına sahip, ortak akılla şekillenen çözümler ortaya konuyor.”

- Advertisment -