Ana SayfaHaberlerDünyaTunuslu Makram’ın bagetleri Paris’in en iyisi seçildi

Tunuslu Makram’ın bagetleri Paris’in en iyisi seçildi

19 yıldır Fransa'da yaşayan Tunus doğumlu Makram Akrout, 170 yarışmacının katıldığı Paris'in En İyi Bageti yarışmasını kazandı. Fırıncı bir babanın oğlu olan Akrout hem Paris’in 12. Bölgesindeki bir fırında çalışacak, hem de bir yıl boyunca cumhurbaşkanlığı sarayında ekmeğini sunma şansına sahip olacak. Tunuslu fırıncı’nın ödülünü Notre Dame kilisesinin önünde Cumhurbaşkanı adayı Paris Belediye Başkanı Hidalgo sunacak.

Paris’in en iyi baget yarışmasına bu sene yüzden fazla yarışmacı katıldı. Kazanan ise 19 yıldır Fransa’da yaşayan Tunus asıllı fırıncı Makram Akrout oldu.

Kazanan fırıncı, Paris’in 12. bölgesindeki Les boulangers de Reuilly fırınında çalışacak.

AFP’ye verdiği demeçte Akrout, “Çok gururluyum ama bu başarı bir tesadüf değil. Paris’in en iyi bagetlerini tatmak için buraya gelecek tüm insanları etkilemem gerekecek” dedi.

Akrout, yarışmada 2017’de 10., 2018’de ise 6. Olmuştu.

Ödüle ek olarak, Akrout’a Elysée’ye bir yıl boyunca baget tedarik etme hakkı verildi.

Ekmekler nasıl oylandı?

Paris Bölgesi Fırıncılar ve Şekerlemeciler Birliği’nin Fransa başkentinin merkezindeki ofislerinde, tüm bagetler, fırıncıların isimleri açıklanmadan alındı ​​ve numaralandırıldı.

Ardından sektör profesyonellerinden ve Parislilerden oluşan 12 kişilik bir jüri, farklı ekmek parçalarını beş kritere göre tattı ve işaretledi: görünüm, koku, pişme derecesi, ekmeğin yumuşak kısmının içindeki boşluk ve tabii ki tat.

Geleneksel olarak, bagetlerin 264 ila 314 gram ağırlığında ve 55 ila 70 santimetre uzunluğunda olmalı.

Ödülü Cumhurbaşkanı adayı Paris Belediye Başkanı sunacak

Twitter’dan Akrout’u kutlayan Paris Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı adayı Anne Hidalgo şöyle yazdı:

“Paris şehrinin en iyi baget için 2021 Büyük Ödülü’nü kazanan 12. bölgedeki esnaf fırıncı Makram Akrout’u tebrik ediyoruz!”

Tunuslu fırıncı’nın ödülünü Notre Dame kilisesinin önünde Anne Hidalgo sunacak. Seremoni 2 Ekim’de düzenlenecek.

- Advertisment -