Ana SayfaHaberlerEkonomiTürk firmalarında LGBTİ tedirginliği

Türk firmalarında LGBTİ tedirginliği

LC Waikiki’nin 2020’den bu yana uyguladığı LGBTİ sembollerini yasaklama kararını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tekrar hatırlattı ve şirketi tebrik etti. Birkaç gün önce de Sarıkız Maden Suyu’nun gay romantik-komedi filmi “Bros”un bir sahnesinde yer alması şirket yöneticilerini tedirgin etmişti.

Türk giyim firması LC Waikiki’nin yönetimi, 2020 yılında “müşteri hassasiyetlerinin arttığını” öne sürerek çalışanlarına “LGBT sembolleri” adı altında bir liste göndermiş ve bu sembollerin ürünlerde yer almaması gerektiğini belirtmişti.

LC Waikiki çalışanlarına gönderilen mesajın ortaya çıkmasıyla birlikte sosyal medyada firmaya karşı büyük bir boykot kampanyası başlatılmıştı.

Varank: LC Waikiki’nin insiyatifi çok değerli

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün (4 Ekim) Türk giyim firması LC Waikiki’nin Yalova Lojistik Merkezi Açılış Töreni’nde konuştu. Bakan dün ayrıca firmanın LGBTİ karşıtı tutumunu hatırlatan ve tebrik eden bir Twitter mesajı paylaştı. Varank mesajında şöyle dedi:

“Dünyada bir LGBT ve cinsiyetsizlik dayatması varken LC Waikiki’nin, ürünlerinde LGBT çağrışımı yapan işaretlerin kullanılmamasına yönelik inisiyatifi çok değerli. Cinsiyetsizliğin dayatılmasına, aile mefhumunun altının oyulmasına eyvallah demeyiz. Biz aileyi savunmaya devam edeceğiz.”

“Bros” filminde gözüken “Sarıkız” maden suyu

Önceki günlerde ise ilk gay romantik-komedi filmi olarak tanıtımı yapılan “Bros” filminin bir sahnesinde “Sarıkız” marka maden suyunun masada yer alması dikkat çekmişti.

Dünkü (4 Ekim) yazısında konuya değinen Habertürk yazarı Oray Eğin, Sarıkız’ın satınalma müdürü İbrahim Akaydın’la konuştuğunu ve şirket yöneticilerinin durumdan haberdar olunca rahatsız olduklarını yazmıştı:

“Dün firmanın satınalma müdürü İbrahim Akaydın’la konuştuğumda bu ürün yerleştirmeyi benden öğrendi. Samimiyetine inanıyorum çünkü telefonda gerçekten şaşkındı. Sarıkız’ın hem genel müdürü hem de ticaret müdürüyle konuştuktan sonra onların da bu durumdan haberlerinin olmadığını söyledi.

“‘22 ülkeyle birlikte ABD’ye de ihracat yapıyoruz’ dedi. ‘ABD’de Vintage diye bir firmayla çalışıyoruz ama onların da bizden siparişleri epey sınırlı.’

“Akaydın benimle konuştuktan sonra filmin fragmanını YouTube’dan inceledi ve kendi şişelerinin toplantı masasında çok net görüldüğünü fark etti. Ancak Vintage’la da konuştuklarında ‘Bros’ filmine dair bir ürün yerleştirme yapmadıklarını söyledi. Sizce neden yapmış olabilirler?’ dedi. ‘Bedava reklamınız olmuş galiba’ diye yanıt verdim.

“Bros hafta sonu beklenen hasılatı yapamadı -heteroseksüeller eşcinsellerin romansını yeteri kadar merak etmiyormuş demek ki. Türk sodası da o masada olmaktan memnun değilmiş gibi.”

- Advertisment -