Ana SayfaHaberlerTürkeş’in doğum günü toplantısını ülkücüler bastı

Türkeş’in doğum günü toplantısını ülkücüler bastı

Alparslan Türkeş Vakfı’nın Türkeş’in doğum günü için düzenlediği ve eski MHP’li isimlerin konuşmacı olduğu toplantıyı MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ ve beraberindeki grup bastı. Baştuğ'un protokolde bulunanlardan birine tokat atmasıyla başlayan arbedede sahnedeki Türk devletleri bayrakları sopa olarak kullanıldı. Toplantıda İYİ Parti’ye yakın isimlerin konuşmacı olmasına MHP Ankara İl Başkanı ve Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı sert tepki göstermişti.

Ankara’da, Alparslan Türkeş Vakfı tarafından düzenlenen ve Muhittin Çolak, Şevket Bülent Yahnici, Ali Uzunırmak gibi eski MHP yöneticilerinin konuşmacı olduğu Alparslan Türkeş’in doğum günü etkinliğine saldırı düzenlendi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanlarından Hakan Ünser olay anına ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından “Ve polis işbirliği ile saldırı başladı” mesajıyla paylaştı.

Olay sonrasında Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Abdullah Yüksel, “Dün Başbuğumuza ihanet edip bugün Milliyetçi-Ülkücü harekete saldırmayı meslek edinenler şunu iyi bilsin ki ülkücüler dimdik ayakta ve hepsinin hesabını bir bir sormaya devam ediyor. Rahat uyu başbuğum” mesajını paylaştı.

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ dün (27 Kasım) sosyal medya hesabından, etkinlikte konuşmacı olan eski MHP yöneticilerini hedef alan paylaşımlar yapmıştı.

- Advertisment -