Ana SayfaHaberlerTürkiye, 9 yıl sonra Mısır'a büyükelçi atıyor

Türkiye, 9 yıl sonra Mısır’a büyükelçi atıyor

Middle East Eye'a konuşan iki Türk yetkili, Türkiye'nin yaklaşık dokuz yıldır boş kalan diplomatik makamı doldurmak için Kahire'ye yeni bir büyükelçi atamaya karar verdiğini söyledi. Yetkililer, yeni büyükelçinin Türkiye'nin 2015-2020 yılları arasındaki İslam İşbirliği Teşkilatı eski temsilcisi Salih Mutlu Şen olacağını söyledi.

Türkiye, 9 sene sonra Mısır’a yeniden büyükelçi atamaya karar verdi.

Middle East Eye’a konuşan Türk yetkililer, yeni büyükelçinin Salih Mutlu Şen olacağını söyledi.

Türkiye ile Mısır’ın arası; Ankara’nın, selefi Muhammed Mursi’yi deviren 2013 darbesinin ardından Mısır Cumhurbaşkanı olan Abdel Fattah el-Sisi’yi ülkenin meşru lideri olarak tanımayı reddetmesinin ardından bozuluştu.

Salih Mutlu Şen kimdir?

Eskişehir Anadolu Lisesi’ni 1984 yılında bitirmiştir. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olmuştur. London School of Economics and Political Science’da 1991 yılında yüksek lisansını tamamlamıştır.

1992 yılında Dışişleri Bakanlığı’na girmiş, Dışişleri Bakanlığı’nda ve yurtdışında görevler üstlenmiş, 2008-2012 yıllarında Cidde Başkonsolosu olmuş, 2012-2014 yılları arasında ise elçi unvanı ile Birleşmiş Milletler nezdinde Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı olarak görev ifa etmiştir. 2014 yılında Dışişleri Bakanlığı Doğu Avrupa Genel Müdür Yardımcılığı’nda daire başkanı, 2014-2015 yılları arasında ise Ortadoğu Genel Müdür Yardımcısı olmuştur. 24 Temmuz 2015 – Ocak 2020 tarihleri arasında Türkiye’nin İslam İşbirliği Teşkilatı nezdindeki Daimi Temsilcisi olarak görev üstlenmiştir. Halen Dış Politika Danışma Kurulu üyesidir.

Evli ve 1 çocuk babasıdır. İngilizce ve Farsça bilmektedir.

- Advertisment -