Ana SayfaHaberlerDünyaTürkiye arabulucu oldu; Rusya 200 Ukraynalı askeri, Ukrayna 55 Rus askerini ve...

Türkiye arabulucu oldu; Rusya 200 Ukraynalı askeri, Ukrayna 55 Rus askerini ve Rusya yanlısı oligark Viktor Medvedchuk’u serbest bıraktı

Bugün Rusya ve Ukrayna arasında geniş kapsamlı bir esir değişimi yapıldı. Rusya, Maripol’deki Azovstal fabrikasını savunan Azov taburunun da dahil olduğu 200 Ukraynalı askeri serbest bıraktı. Ukrayna da karşılığında 55 Rus askerini ve işgal başladıktan sonra tutuklanan Rusya yanlısı siyasetçi ve oligark Viktor Medvedchuk’u serbest bıraktı. 5 üst düzey Ukraynalı asker Türkiye’ye getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, esir değişiminin Türkiye’nin arabuluculuk faaliyetleri sonucu gerçekleştiğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın: “Türkiye’nin arabuluculuğunda Rusya ve Ukrayna arasında 200 savaş esiri mübadele edildi. Cumhurbaşkanımızın yoğun diplomasi trafiği neticesinde gerçekleşen bu mübadele, ülkemizin izlediği barış diplomasisinin en önemli sonuçlarından biridir. Türkiye her daim barıştan yanadır.”

Bugün Rusya ve Ukrayna arasında geniş kapsamlı bir savaş esiri değişimi yapıldı. Rusya 200 Ukrayna askerini serbest bıraktı. 200 askerin arasında Maripol’deki Azovstal Fabrikası’nı savunan Azov taburu askerleri de bulunuyor. 5 üst düzey Ukraynalı asker Rusya’dan Türkiye’ye getirildi, diğer askerlerin değişimi ise Ukrayna-Rusya sınırında yapıldı.

Ukrayna ise Rusya yanlısı siyasetçi ve oligark Viktor Medvedchuk’u ve 55 Rus askerini serbest bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün New York’ta gazetecilere esir değişiminin Türkiye’nin diplomatik çabaları sonucu yapıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise yaptığı sosyal medya paylaşımında şöyle dedi: “Türkiye’nin ara buluculuğunda Rusya ve Ukrayna arasında 200 savaş esiri mübadele edildi. Cumhurbaşkanımızın yoğun diplomasi trafiği neticesinde gerçekleşen bu mübadele, ülkemizin izlediği barış diplomasisinin en önemli sonuçlarından biridir. Türkiye her daim barıştan yanadır.”

- Advertisment -