Ana SayfaHaberler“Türkiye, Boğazları Rus savaş gemilerine kapattı mı?”

“Türkiye, Boğazları Rus savaş gemilerine kapattı mı?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Zelensky görüşmenin ardından Türkiye’ye destekleri için teşekkür ederek, “Savaş gemilerinin Karadeniz’e geçişinin yasaklanması ve askeri-insani destek Ukrayna için bugün son derece önemlidir” dedi. Zelensky’nin bu sözleri Türkiye’nin Boğazları Rus gemilerine kapatıp kapatmadığı konusunda tartışma yarattı. Bir Türk yetkili “Türkiye henüz bu konuda bir karar almadı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky ile telefonda görüştü. Görüşmede Ukrayna-Rusya krizindeki son durum ele alındı.

Zelensky Boğazların kapatılması talebini yineledi

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky, Erdoğan’dan “dostum” diye bahsederek Türkiye’ye destekleri için teşekkür etti.

Zelensky şu ifadeleri kullandı:

“Dostum Başkan Erdoğan ve Türk halkına güçlü destekleri için teşekkür ederim. Savaş gemilerinin Karadeniz’e geçişinin yasaklanması ve askeri-insani destek Ukrayna için bugün son derece önemlidir. Ukrayna halkı bunu asla unutmayacak.”

Zelensky’nin sözleri kafa karıştırdı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky’nin Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin yaptığı açıklama, Türkiye’nin Boğazları Rus savaş gemilerine kapatıp kapatmadığı konusunda kafa karışıklığına sebep oldu.

Gazeteci Ragıp Soylu, bir Türk yetkilinin “Henüz Türkiye Boğazlar konusunda bir karar almadı” dediğini yazdı.

IFX haber ajansının haberine göre Rusya, Türk tarafından Boğazların Rus savaş gemilerine kapatılmasına ilişkin herhangi bir resmi bildirim almadığını söyledi.

- Advertisment -