Ana SayfaHaberlerEkonomi"Türkiye Ekonomi Modeli’nin tabutuna çivi çakıldı"

“Türkiye Ekonomi Modeli’nin tabutuna çivi çakıldı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mevduat ve dövize dair dün yaptığı açıklamaları Halk TV’de değerlendiren İYİ Parti Milletvekili ve eski Merkez Bankası başkanı Durmuş Yılmaz ‘Türkiye Ekonomi Modeli’nin doğmadan öldüğünü söyledi: “Hedef, değersiz Türk lirası üzerinden ihracatı artırmaktı. Türk lirasının değerini bilerek düşürdüler. Ama gelinen noktada bu işin çıkmaz sokak olduğunu gördüler. Türkiye Ekonomi Modeli’nin tabutuna çivi çakıldı.”

Durmuş Yılmaz’ın değerlendirmeleri şöyle:

“İktidar, ‘kur-faiz tartışmasını bir kenara bıraktık, artık reel ekonomi konuşacağız, üretim konuşacağız, Türkiye Ekonomi Modeli uygulayacağız’ demişti.

“Hedefi, değersiz Türk lirası üzerinden ihracatı artırmaktı. Türk lirasının değerini bilerek düşürdüler. Liranın değerinin düşmesi hedefti ama gelinen noktada bu işin çıkmaz sokak olduğunu gördüler. Türkiye Ekonomi Modeli’nin tabutuna çivi çakıldı.

“Geri döndük demeden döndüler, ortodoks politikalara döndüler. Olan bu. Bunlar ana yolu bırakıp yan yola geçtiler ama girdikleri yol çıkmaz sokak. Bu bir faiz artışıdır. Klasik AK Parti politikalarından U dönüşüdür. Ama bu beraberinde birtakım sorunları da yanında getiren bir politika. Zımni bir faiz artırımı yapıldı. Buradan siyasi bir söylem çıkarabilirler. Hem faizi hem kuru düşürdük diye. Bunu nasıl satabilirler, satarlar mı, zaman içinde göreceğiz.”

- Advertisment -