Ana SayfaHaberlerTürkiye, IŞİD celladını dün gece İngiltere’ye iade etti: ‘Cihatçı Paul’ 2 gazeteci...

Türkiye, IŞİD celladını dün gece İngiltere’ye iade etti: ‘Cihatçı Paul’ 2 gazeteci ve 2 aktivisti öldürmekle suçlanıyor

İngiliz polisi dün (10 Ağustos) Londra’daki Luton Havalimanı’nda Türkiye’nin İngiltere’ye iade ettiği 38 yaşındaki Aine Leslie Daine’yi terör suçlarından dolayı tutukladı. Daine, Türkiye’de terör örgütü yöneticiliği nedeniyle 7.5 yıldır hapisteydi. İngiltere, Daine’nin IŞİD’in Beatless adındaki infaz timinin üyesi olduğu ve en az 4 Batılı gazeteci ve aktivisti öldürdüğünü ileri sürüyor. Daine bugün mahkemeye çıkartılacak.

38 yaşındaki İngiliz vatandaşı Aine Leslie Daine, Türkiye’de terör örgütü yöneticisi olduğu gerekçesiyle çarptırıldığı 7.5 yıl hapis cezasını tamamlamasının ardından dün (10 Ağustos) İngiltere’ye iade edildi ve Londra’da havalimanında tutuklandı.

İngiltere polisi, Daine’nin “Cihatçı Paul” lakabıyla IŞİD’in Beatles adındaki infaz timinde yer aldığı ve İŞİD tarafından esir tutulan Batılı gazetecileri, aktivistleri öldürdüğünü öne sürüyor. Bu hücredekilerin, İngiliz aksanıyla konuştukları için Beatles adıyla anıldıkları söyleniyor.

Daine, James Foley ve Steve Sotloff adındaki gazetecilerle, insani yardım kuruluşu çalışanları Peter Kassig ve Kayla Mueller’in katili olduğu iddiasıyla bugün mahkeme karşısına çıkartılacak.  

Daine, 2013 yılında İstanbul’da bir villaya düzenlenen baskında yakalanmış, İngiliz aksanıyla konuşan IŞİD üyesi olarak dikkatleri çekmişti.

Türkiye’de yargılandığı mahkemede IŞİD üyeleriyle olan fotoğraflarının şaka olduğunu söylemiş, duruşmalarda sürekli gülmüştü.

- Advertisment -