Ana SayfaHaberlerEkonomiTürkiye vatandaşlığının değeri arttı: Vatandaşlık başvurusu için gayrimenkul yatırımı alt limiti 400...

Türkiye vatandaşlığının değeri arttı: Vatandaşlık başvurusu için gayrimenkul yatırımı alt limiti 400 bin dolar oldu

TC vatandaşlığı alma seçeneklerinden biri olan Türkiye’de gayrimenkul yatırımının alt limiti 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltiliyor. Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında alınan karar, Resmî Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Vatandaşlık başvurusu için gayrimenkul yatırımı alt limiti 2018’de 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmüştü. Kenya ve Çin’de emlak firmaları, ülkelerinde Türkiye’den gayrimenkul satışı için Türkiye vatandaşlığı promosyonlu reklamlar yapıyor.

Türkiye vatandaşlığı alma seçeneklerinden biri olan Türkiye’de gayrimenkul yatırımında alt limit değişiyor.

Dün (12 Nisan) yapılan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında alınan karara göre, vatandaşlık başvurusu için gayrimenkul alımında alt limit 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltilecek.

Vatandaşlık alabilmek için gerekli olan sabit sermaye yatırımı alt limiti ise 500 bin dolar. Bununla ilgili bir değişiklik olup olmayacağına dair henüz bir açıklama yok.

Vatandaşlık için gayrimenkul yatırımı alt limiti, 2018’de 1 milyon dolardan 250 bin dolara, sabit sermaye yatırımının alt limiti ise 2 milyon dolardan 500 bin dolara düşürülmüştü.

Serbestiyet, yakın zamanda Kenya ve Çin’deki emlak danışmanlık firmalarının Türkiye vatandaşlığı promosyonuyla verdiği gayrimenkul ilanlarını gündeme taşımıştı.

- Advertisment -