Türkiye ile Mısır, 22-26 Eylül tarihlerinde “Bahr El Sadaka” (Dostluk Denizi) adıyla Doğu Akdeniz’de ortak deniz tatbikatı düzenleyecek.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulan tatbikatın tam adı, “Türkiye-Mısır Dostluk Denizi Deniz Harekatı Özel Tatbikatı” olarak belirlendi.
Tatbikatta Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan TCG Oruçreis ve TCG Gediz firkateynleri ile TCG İmbat, TCG Bora hücumbotları ve TCG Gür denizaltıları, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan da 2 F-16 yer alacak.
Tatbikatın yapılacağı tarihlerde Gazze’ye insani yardım götürmeyi amaçlayan Sumud Filosu’nun da yolculuğunun sürecek olması dikkat çekti.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.