Ana SayfaHaberlerTürkiye’de görevli Somalili diplomat: “Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu BAE’ye gitti”

Türkiye’de görevli Somalili diplomat: “Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu BAE’ye gitti”

Türkiye’de görev yapan ve adı açıklanmayan Somalili bir diplomat, motorkurye Yunus Emre Göçer’in hayatını kaybetmesine neden olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un, olaydan sonra Somali’yle yakın ilişkileri olan BAE’ye gittiğini söyledi. Somalili diplomat: “Cumhurbaşkanı’nın oğlu kazadan sonra Dubai’ye gitti. Kaza sırasında kullandığı araç Somali Büyükelçiliği’ne aitti. Cumhurbaşkanı’nın ailesi diplomatik pasaportla seyahat ediyor ve daha önce Türkiye’de yaşadılar.”

İstanbul’da 30 Kasım’da Somali diplomatik plakalı bir araçla çarptığı motorkurye Yunus Emre Göçer’in hayatını kaybetmesine neden olan kazanın ardından ifadesi alınıp serbest bırakılan ve 2 Aralık’ta tarifeli uçakla Türkiye’den ayrıldığı ortaya çıkan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un nerede olduğu henüz bilinmiyor.

Hakkında yakalama kararı çıkartılan Mahmud’un nerede olduğuyla henüz kamuoyuyla paylaşılmış bir bilgi yok. Somali tarafından da henüz konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmadı.

“Dubai’ye gitti”

Associated Press’e konuşan, Türkiye’de görev yapan Somalili bir diplomat, Mahmud’un Türkiye’den Dubai’ye gittiğini söyledi.

Somali Cumhurbaşkanı’nın Birleşik Arap Emirlikleri’yle (BAE) ilişkilerinin iyi olduğu biliniyor.

Adı açıklanmayan diplomat, Mahmud’un kaza sırasında kullandığı aracın Somali Büyükelçiliği’ne ait olduğunu söyledi.

Somali Cumhurbaşkanı’nın ailesinin diplomatik pasaportla seyahat ettiğini ve daha önce Türkiye’de yaşadıklarını belirten diplomat, Mahmud’un kazanın ardından Göçer’i hastaneye götürdüğünü iddia etti.

“Türkiye’de yaşayan Somali toplumu açısından sonuçları olabilir”

Habere konuşan, Somali’nin başkenti Mogadişu’da yaşayan İbrahim Hassan; olayın Türkiye-Somali ilişkilerini ve Türkiye’de yaşayan Somalilileri olumsuz etkileyebileceğinden endişe ettiğini söyledi.

Hassan şunları söyledi:

“Türkiye’de yaşayan Somali toplumu ve Somalili iş dünyası üyeleri açısından sonuçları olabilir. Korku şu ki, eğer Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud oğlunu adaletin karşısına çıkması için Türkiye’ye geri göndermezse, bu durum iki ülke arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyebilir.”

- Advertisment -