Ana SayfaHaberlerTürkiye’de yakalanan IŞİD lideri Al Sumaidai 3,5 aydır sorguda mıydı?

Türkiye’de yakalanan IŞİD lideri Al Sumaidai 3,5 aydır sorguda mıydı?

Erdoğan’ın Türkiye’de yakalandığını açıkladığı IŞİD lideri Al Sumaidai’nin yakalandığı iddiası ilk olarak 3,5 ay önce gündeme gelmişti. Gazeteci Toygun Atilla, 26 Mayıs’taki haberinde Al Sumaidai’nin İstanbul’da yakalandığını, Emniyet ve MİT tarafından sorguya alındığını ve yakalandığı bilgisinin ilerleyen günlerde Erdoğan tarafından açıklanacağını yazmıştı. Erdoğan’ın açıklaması “ilerleyen günlerde” değil 3,5 ay sonra geldi. Halk TV’den Hazar Dost, Toygun Atilla’nın haberinin yayımlandığı günlerde IŞİD’e yakın kaynaklardan Al Sumaidai’nin yakalandığının doğrulandığını ve Halk TV’ye yakalandığı anlara ait fotoğraflar iletildiğini duyurdu. Halk TV’nin yayımladığı fotoğraflarda sakalsız ve uzun saçlı görünen Al Sumaidai’nin Emniyet tarafından dün (8 Eylül) paylaşılan fotoğraflarında sakallarının uzadığı ve saçlarının kısa olduğu görülüyor. Hem Halk TV’nin yayımladığı hem Emniyet’te çekilen fotoğraflarında Al Sumaidai’nin üzerinde aynı tişörtün olduğu görünüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD liderlerinden “Abu Zeyd/Üstad Zeyd” kod adlı Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai’nin Türkiye’de yakalandığını açıkladı.

Örgüt içerisinde Ebu Hasan el Haşimi el Kureyşi diye tanınan Al Sumaidai, IŞİD’in halife ilan ettiği Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi’nin 3 Şubat’ta İdlip’de ABD operasyonu sonucu öldürülmesinin ardından IŞİD tarafından yeni halife ilan edilmişti.

Şubat ayında öldürülen Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi de IŞİD’in kurucu lideri El Bağdadi’nin 2019’da öldürülmesi sonrası örgüt tarafından halife ilan edilmişti.

3,5 ay önce gündeme gelmişti

Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla, Erdoğan’ın açıklamasından 3,5 ay önce 26 Mayıs’taki haberinde Al Sumaidai’nin İstanbul’da yakalandığını duyurmuştu.

Operasyonun İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş tarafından yönetildiğini belirten Toygun Atilla, sorguya alınan Al Sumaidai’nin yakalandığı bilgisinin ilerleyen günlerde Erdoğan tarafından açıklanacağını duyurmuştu.

Toygun Atilla’nın yazdığı gibi Al Sumaidai’nin İstanbul’da yakalandığı Erdoğan tarafından açıklandı ancak açıklama “ilerleyen günlerde” değil 3,5 ay sonra geldi.

3,5 aydır sorguda mıydı?

Halk TV’den Hazar Dost, Toygun Atilla’nın 26 Mayıs’taki haberinin ardından IŞİD’e yakın kaynaklar tarafından Halk TV’ye Al Sumaidai’nin yakalandığı zaman çekildiği belirtilen fotoğraflar iletildiğini duyurdu.

Resim

Halk TV’nin yayımladığı fotoğraflarda saçları uzun ve sakalsız olan Al Sumaidai’nin dün Emniyet tarafından basına servis edilen fotoğraflarında ise sakalları uzamış ve saçları kısa görülüyor.

Fotoğraflara yansıyan değişime dikkat çeken Hazar Dost, Al Sumaidai’nin uzun süre güvenlik güçleri tarafından sorgulandığını yazdı.

IŞİD'in 'halifesi' İstanbul'u mesken tutmuş: Yakalandığını Erdoğan duyurdu
- Advertisment -