Ana SayfaHaberlerTürkiye’deki görevi biten Hollandalı diplomattan Türkçe veda: “Hakkınızı helal edin. Allah’a emanet...

Türkiye’deki görevi biten Hollandalı diplomattan Türkçe veda: “Hakkınızı helal edin. Allah’a emanet olun”

Hollanda’nın Türkiye Büyükelçi yardımcısı Erik Weststrate, Türkiye’deki görevinin sona erdiğini Türkçe konuştuğu bir video ile duyurdu: “Güzel ülkenizin her tarafını gördüm. Güzel yemeklerinizi yedim. Güzel insanlarla tanıştım. Gerçekten ülkeniz güzel ve ülkenizi çok özleyeceğim ama artık ayrılma zamanı geldi. Hakkınızı helal edin. Bir hatamız olduysa affola. Allah’a emanet olun. Hoşçakalın.” Weststrate’nin Türkiye’yle ilgili güzel sözlerine sosyal medya kullanıcıları iyi dileklerle karşılık verdi: “Siz bu toprakların misafiri değil evladı olmuşsunuz”, “Kendine iyi bak Erik reis yine gel”, “Bu adamın ofisinin önünde portakal sıktılar, ‘portakal yemeyeceğiz’ diye güya Hollanda’yı protesto ettiler.”

Videonun ilk bölümünde, ofisinde üzerinde gittiği yerlerin işaretli olduğu bir Türkiye haritası önünde konuşan Weststrate, Türkçe olarak şunları söyledi:

 “Güzel ülkenizi her tarafını gördüm. Güzel yemeklerinizi yedim. Dört mevsimi bir günde yaşadım. Güzel insanlarla tanıştım. Güzel yerler gördüm. İnanılmaz doğanın tadını çıkardım.

Gerçekten ülkeniz güzel ve ülkenizi çok çok özleyeceğim ama artık ayrılma zamanı geldi. Birazdan başka bir yere gideceğim orada da size birkaç söz söylemek istiyorum. Orada görüşürüz.”

Devamında Anıtkabir’i ziyaret ettiği görülen Weststrate videonun sonunda şunları söylüyor:

“Beş sene önce görevime burada başladım ve ayrılınca yine burada bitirmek istedim. Atatürk’ün huzurunda sizinle vedalaşmak istiyorum. Her şey için size teşekkür etmek istiyorum. Beş sene boyunca üzüntüyü, sevinci kısacası hayatı yaşadık sizlerle birlikte.

 Hayatımızın bir parçası oldunuz. Çok üzülerek ayrılıyoruz. Hakkınızı helal edin. Bir hatamız olduysa affola. Allah’a emanet olun. Hoşçakalın.”

Weststrate’nin fonda “İşte gidiyorum çeşmi siyahım” türküsünü seçmesi dikkat çekti.

Weststrate’nin Türkiye’yle ilgili güzel dilekleri ve Türkçe’yi güzel telaffuz edişi birçok sosyal medya kullanıcısını duygulandırdı.

Sosyal medyada Weststrate’ye güzel dilekler ileten paylaşımlar yapıldı.

“Kendine iyi bak Erik reis yine gel”

- Advertisment -