Ana SayfaHaberlerTürkiye’nin operasyonlarına karşı DSG’den Esad’a ‘ortak hareket’ çağrısı

Türkiye’nin operasyonlarına karşı DSG’den Esad’a ‘ortak hareket’ çağrısı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyine düzenleyeceği operasyonların hazırlıkları sürerken Demokratik Suriye Güçleri (DSG)  Genel Komutanlığı, Rojava ile Kuzey ve Doğu Suriye’deki son gelişmeleri görüşmek üzere olağanüstü toplantı düzenlediğini duyurdu.

Rûdaw’ın haberine göre, toplantının sonuç bildirgesinde “Suriye topraklarını Türkiye’nin saldırılarından korumak için” Şam hükümet güçleriyle işbirliği yapmaya hazır olunduğu belirtildi.

“Türkiye’nin saldırılarının Suriye’yi parçalayacağına” vurgu yapılan açıklamada “Yeni bir saldırının Suriyelileri Suriye krizinin başladığı sürece götüreceği, Suriye’nin parçalanmasının başlangıcı olan son tehditlerin işgal projesi olduğu” ve “Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve istikrarını etkileyeceği” öne sürüldü.

Açıklamanın sonunda Şam’a çağrı yapılarak “Türk devletinin olası saldırılarına yanıt vermek ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak için Şam hükümet güçleriyle koordineye geçmeye hazır olunduğu” kaydedildi.

Öte yandan SDG Genel Komutanı Mazlum Abdi, Pazar günü Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada Türkiye’nin olası harekâtına karşı Suriye ordusuyla koordinasyona hazır olduklarını belirterek Şam yönetiminden asker takviyesi istemediklerini, ancak Suriye hava savunma sistemlerinin Türk savaş uçaklarına karşı kullanılabileceğini söylemişti.

- Advertisment -