Ana SayfaHaberlerTuzla Piyade Okulu’ndan uzaklaştırılan teğmenlerin yazışmaları: “Yallah Arabistan’a diyeceğim, Arabistan bile almaz...

Tuzla Piyade Okulu’ndan uzaklaştırılan teğmenlerin yazışmaları: “Yallah Arabistan’a diyeceğim, Arabistan bile almaz bunları”

10 Kasım’da Tuzla Piyade Okulu’nda bir teğmenin Atatürk fotoğrafı takmaması ve başka teğmenlerin buna tepki göstermesi üzerine kavga çıkmış, olaya karışanlar uzaklaştırılmıştı. Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene tepki gösterenlerin Whatsapp yazışmaları yayımlandı: “Yallah Arabistan’a diyeceğim, Arabistan bile almaz bunları.” “Anaları istememiş, cemaate yollamış, o... çocuklarını Arap çölü ne yapsın.” Diğer yandan, Atatürk fotoğrafı takmayan teğmen A.A.’yla birlikte hareket eden F.A. adlı teğmenin; alt devrelerden birini, Nurcular diye bahsedilen bir gruba ait cemaat evine davet ettiği iddiasının konuşulduğu 22 Nisan 2022’de çekilmiş bir video ortaya çıktı.

10 Kasım’da Tuzla Piyade Okulu’nda yakalarına Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini takmayan bir grup teğmen ile onlara tepki gösteren başka teğmenler arasında kavga çıktığı basına yansımış; Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, olaya karışanların hepsinin uzaklaştırma aldığını söylemişti. Güler, “Mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu’nda verilecek kararları duyuracağız” diye konuşmuştu.

Yeni Şafak, Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene tepki gösteren teğmenlerin, “Kara Harp Okulu’ndaki öğrencilik yıllarından bu yana ‘Atatürkçülük’ maskesiyle terör estiren bir cunta” olduğunu, namaz kılan öğrencileri fişlediğini ve dindar subayların fotoğraflarını paylaşarak hedef gösterdiğini iddia etmişti.

Yeni Şafak bugün (19 Aralık) de “cuntacı” diye bahsettiği teğmenlerin WhatsApp yazışmalarını yayımladı.

Yayımlanan yazışmalardan bazıları şöyle:

“Cumhuriyet karşıtı imamlar asıldığı gibi sizi de sallandıracağız dedik”

“* B.A: Bence dilekçeyle uğraşmak boş. Direkt bunların gırtlağına bizzat çökmek gerek.

* H.K.: Kuzey Irak’ta biriniz filan yanıma düşer, onu teröristten önce ben g…n s… (küfür) Büyüklerinize abilerinize ismimi verebilirsiniz.

* A.C.K: P…n (küfür) yemeğine ufak ufak siyanür katacaksın, yavaş yavaş ölecek p…

* İSİMSİZ: Biz bunları açıkça tehdit ettik.

* K.: Cumhuriyet karşıtı imamlar asıldığı gibi sizi de sallandıracağız dedik.

* A.: O bazı cemaatçi o… ç… (küfür) bugün devletin imkanları arkanızda olabilir ama ilk fırsatta sizi yok edeceğiz.

* İSİMSİZ: Kanka üstten bir tepki yok, halktan bir tepki yok, ne yapacağız, okulun verdiği kılıçlarla keselim adamları o zaman başka çözüm kalmadı.”

“Cemaatçileri Atatürk büstüne secde ettirmek bana nasip olmadan ölmeyeyim”

“* M.C.: O… evlatları cemaatlerinizi s… t… süreceğiz bir gün.

* T.B.: O… çocuğu cemaatçileri Atatürk büstüne secde ettirmek bana nasip olmadan ölmeyeyim, en büyük dileğim bu saatten sonra.

* E.S.: Ya benim anlamadığı bu o… ç… cemaatçilere sövüyoruz. Lan beyniniz yok anladık, ananız da mı yok o… çocukları, çıksanıza ortaya.

* Ö: “Yallah Arabistan’a” diyeceğim, Arabistan bile almaz bunları.

* B.I.: Anaları istememiş, cemaate yollamış, o… çocuklarını Arap çölü ne yapsın.

* B.B.: Ne kadar Atatürk düşmanı o… ç… varsa s… gitsin medresesine şeyhiniz … sizi.

* B.Y.: Tarikatçılara sövdüm diye yargılanacaksam şeref madalyası sayar göğsümde taşırım anlayının… (küfür)

* M.T.: TSK’da ümmetçilik yapanlara sövüyoruz. Ümmetçiliği sivilde yapan da var.”

“Tek tek fişleyelim ileride herkes üzerine düşeni yapacaktır”

“* H.C.G: Sakin olun daa. Analarını hocalarını s…. (küfür) deyip durmayın, not alın, günün birinde illa ki kullanırsınız uzak olmayan gelecekte… Tek tek fişleyelim, adım adım, ileride herkes üzerine düşeni yapacaktır.

* A.Ş.: (İki teğmenin ismi paylaşılıyor) 2 i… (küfür) daha ifşaladık.

* D.U.: Liste güncellensin U.A. da var. (Fişleme listesine 1 kişi daha ekleniyor)

* B.U.: (Başka bir cuntacıdan gelen mesajı paylaşıyor. Mesajda şu ifadeler kullanılıyor) Biz gözümüze çarpanı gizlice takip edip çıkarmaya çalışıyoruz.

* U.: Bu p… (küfür) ifşalayan herkese teşekkür ederim. Bu saydığınız isimlerin yarısını bilmiyordum.”

“Şüphelendiğimiz 40’a yakın adam vardı, mescitte toplu namaz kılma…”

* T.Ü.: Abi devreden şüphelendiğimiz 40’a yakın adam vardı, mescitte toplu namaz kılma… Komutanlara ilettik, isimlerini verdik ama bir şey olmadı.

* M.B.: İsim verin biz de bilelim.

* T.Ü.: Diğer sınıf okulları da kendi içlerinde olanları çektiler.

* C.Ç: Bu ne a… k… (küfür) mescit değil cami yapmışlar.

“Kamuoyu oluşturmamız lazım”

“*A.R.I: Anlatmak istediğim, birileri vasıtası ile bu kamuoyuna taşınmalı, o zaman belki bir sonuç alabiliriz.

*B.: Hangi ortama ne şekilde taşıyacağım önemli, taşımak zor değil.

*A.R.I: Arkadaşlar bence bu iş kanunlarla çözülecek değil, kamuoyu oluşturmamız lazım. Bence bunu iyi yapacak, muhalefete de iletecek kişi Erhan Kaleli’dir… (Zafer Partisi eski genel başkan danışmanı)

*M.A.: Ümit Özdağ bu işi çözer…”

Açığa alınan teğmen için “Nurcuların evlerine gidiyor” iddiası

10haber’de ise yakasına Atatürk resmi takmayan teğmen A.A. ile birlikte hareket eden teğmen F.A.’nın henüz Kara Harp Okulu’ndayken, alt devrelerden birini bir cemaat evine çağırdığının iddia edildiği 22 Nisan 2022 tarihli bir video yayımlandı.

Videoda, cemaat evine çağrılan alt devrenin, Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene tepki gösteren teğmenlerle olan konuşması şöyle:

“F.A. benimle sohbet etmek çağırdı, müsait olmadığımı söyledim. Ardından okula geldi. Gittiği yerden bahsetti. Rahat ettiklerini ve huzurlu olduğunu söyledi. Harp Okulu’nun tarzından arındıklarını söyledi.”

Teğmenlerin “Gittikleri yer neresi” sorusuna ise alt devre “Medrese tarzı yerler. Toplanıp sohbet ettikleri yerler. Ardından Atatürk’e konu geldi. Ben ona Atatürk’ün okulda okuduğunu söyledim, Atatürk’ü neden sevmediğini sordum. Sevdiğini ama orası ona kendisini huzurlu hissettirdiği için gittiğini söyledi. Peygamberi sevmeyenler olduğunu söyledi. Aramızda bir tartışma oldu. Zorunluluk ve vefa konusunu açtı” diye yanıt verdi.

“Sana bir vasıtasıyla mı ulaştılar” sorusuna “evet” yanıtını veren alt devre topluluğun adı sorulduğunda ‘Nurcular, komutanım’ dedi.

Atatürk resmi takmayan A.A. ile alt devresini cemaat evine çağırdığı iddia edilen F.A. da okuldan uzaklaştırılan teğmenlerden.

- Advertisment -