Ana SayfaHaberlerTV’lerde görüşlerine başvurulan eski polis “özel dedektif” MOSSAD’a bilgi sızdırmaktan gözaltında: “Victoria”...

TV’lerde görüşlerine başvurulan eski polis “özel dedektif” MOSSAD’a bilgi sızdırmaktan gözaltında: “Victoria” adlı ajan bağlantısı…

MİT ve Emniyet’in MOSSAD’a bilgi sızdıranlara yaptığı ortak operasyonda eski emniyet amiri Hamza Turhan Ayberk gözaltına alındı. 2002’de Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaparken teşkilattan atılan Ayberk’in “özel dedektif” titriyle televizyonlarda sabah programlarında, “Emekli Emniyet Müdürü” olarak da haberlerde görüşlerine yer veriliyordu. MOSSAD’ın, Ayberk’le “Victoria” kod adlı ajanı aracılığıyla temas kurduğu ve 2019 yılında Belgrad’da eğitim verdiği iddia ediliyor.

Emniyet ve MİT’in ortak operasyonu sonucu İsrail istihbarat birimi MOSSAD’a bilgi satma iddiasıyla gözaltına alınan yedi kişi arasında eski Emniyet Amiri Hamza Turhan Ayberk’in de yer aldığı ortaya çıktı.

Sabah: “MOSSAD’ın “Victoria” kod adlı ajanı temas kurdu, 2019’da Belgrad’da eğitim verildi”

Sabah’tan İlker Turak’ın haberine göre; MİT, özel dedektif olarak çalışan Ayberk’in para karşılığı MOSSAD’a bilgi temin etmek için aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şahıslardan ekip kurduğu ve aldığı talimatlar doğrultusunda Türkiye’deki Orta Doğulu şahıs ve şirketler hakkında bilgi derlediği belirlendi.

MOSSAD’ın, “Victoria” kod adlı ajanı aracılığı ile Ayberk’le temasa geçtiği ve yapılacak işlerle ilgili olarak Ayberk’e 2019 yılında Belgrad’da eğitim verdiği tespit edildi. Ayberk, MOSSAD’ın yönlendirmesiyle gizli haberleşme uygulamaları kullandı. Resmi kayıtlara yansımaması için ödemeleri kripto para üzerinden aldı. Bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip faaliyetlerinde de bulundu. Hedefindeki kişilerin araçlarına takip cihazı yerleştirdiği ve konumlarını anlık olarak MOSSAD’a aktardı tespit edildi.

ATV Ana Haber’in 16 Haziran 2023’teki “O magandalar nasıl silah alabiliyor?” başlıklı özel dosya haberinde “Emekli Emniyet Müdürü” titriyle Ayberk’in görüşlerine yer verilmişti.

“Özel dedektif” olarak televizyonlara çıkıyordu

Ayberk, “özel dedektif” olarak sabah programlarına konuk oluyordu.

ATV’nin bir özel dosya haberinde de “emekli emniyet müdürü” titriyle görüşlerine yer verilmişti.

2002’de ihraç edilmişti

2002 yılında Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaparken disiplin soruşturması sonucu meslekten ihraç edilen Ayberk, FETÖ kapsamında 8 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya hakkında 2022 yılında şikayetçi olmuştu.

- Advertisment -