Ana SayfaHaberlerDünyaTwitter İfşaları devam ediyor: Demokratlar doğru olmadığını bilmelerine rağmen Rus Twitter trollerinin...

Twitter İfşaları devam ediyor: Demokratlar doğru olmadığını bilmelerine rağmen Rus Twitter trollerinin Trump’ı desteklediğini iddia etti

Gazeteci Matt Taibbi’nin yayımladığı iç yazışmalara göre, Kongre üyesi Demokratlar 2016 seçimlerinde Rus bot hesabı bulma konusunda Twitter çalışanlarını zorladı, sıklıkla “veri yok” denmesine rağmen iletişime geçme çabası Twitter içi yazışmalarda alay konusu oldu, Demokrat Kongre üyelerine “Kongre trolleri” lakabı takıldı.

Elon Musk’ın Twitter’i satın alıp şirketin CEO’su olmasından sonra belirli gazetecilere yolladığı şirket içi yazışmalardan oluşan Twitter ifşalarında yeni bir dosya yayımlandı. Bu defa konu, Rusya’nın, yönlendirdiği bot hesaplarla ABD’deki 2016 seçimlerine Trump lehine müdahale ettiği iddiaları.   

Gazeteci Matt Taibbi’nin yayımladığı iç yazışmalara göre, Demokrat Kongre üyeleri 2016 seçimlerinde Trump’ı ve Cumhuriyetçileri destekleyen Twitter hesapları arasında Rusya’nın yönlendirdiği bot hesapların olup olmadığını şirkete sordu, Twitter ise yaptığı detaylı araştırma sonucunda böyle bir veriye veya delile rastlamadıklarını yazdı.

Twitter’in bu araştırma sonucunu dikkate almayan Demokratlar, Rus botlarının Trump lehine Twitter’da kampanya yaptığını ileri sürdü, Kongre raporlarında bu argümanı kullandı ve medya organları da bu bilgiyi yaydı. Twitter içi yazışmalarda Kongre üyesi Demokratların Rus bot hesabı bulma konusunda Twitter çalışanlarını zorlaması, sıklıkla “veri yok” denmesine rağmen iletişime geçme çabası alay konusu oldu, Demokrat Kongre üyelerine “Kongre trolleri” lakabı takıldı.

- Advertisment -