Ana SayfaHaberlerDünyaTwitter’in eski veri güvenliği şefi Kongre’de ifade verdi: “Twitter çalışanları her türlü...

Twitter’in eski veri güvenliği şefi Kongre’de ifade verdi: “Twitter çalışanları her türlü veriye erişiyor, güvenlik yok, Twitter’da Çin ve Hindistan’ın ajanları çalışıyor olabilir”

Twitter’in eski veri güvenliği şefi Peiter Zatko, ABD Kongresi’nde eski şirketindeki güvenlik zafiyetlerini yemin ederek anlattı: “Twitter, verilerin ne olduğunu, nereden geldiğini ve nereye gittiğini kontrol edemiyor. Şirketin yarısının kullanıcıların en hassas verilerine dahi erişimi var. Eğer kapınızda kilit yoksa anahtarın kimde olduğunun hiçbir önemi yok.” Zatko, istifa etmeden önce FBI’ın Twitter çalışanlarından birinin Çin ajanı olabileceğine dair şirkete uyarı gönderdiğini itiraf etti, Hindistan hükümeti için çalışan bir ajanın da şirkette çalıştığını söyledi. Zatko’ya göre Twitter bu kişilerin tespiti için elinden geleni yapmıyor.

Ocak 2022’de Twitter’dan kovulan veri güvenliği şefi Peiter Zatko, Senato Adalet Komitesi’nde yemin ederek şirket hakkında detaylı bir ifade verdi. Zatko istifa ettikten sonra yasal muhbirlik hükümlerini kullanarak şirketin nasıl kullanıcıların veri güvenliğini ihlal ederek hem yasaları hem de kullanıcı şartnamesini çiğnediğini 84 sayfalık bir ifade vererek itiraf etmişti.

Zatko, şirket çalışanlarının en önemli Twitter kullanıcılarının dahi bütün verilerine erişebildiklerini ve bu konuda şirketin herhangi bir önlem almadığını açıkladı: “Twitter, verilerin ne olduğunu, nereden geldiğini ve nereye gittiğini kontrol edemiyor. Şirketinin yarısının kullanıcıların en hassas verilerine dahi erişimi var. Eğer kapınızda kilit yoksa anahtarın kimde olduğunun hiçbir önemi yok.”

Zatko aynı zamanda şirkette Çin ve Hindistan devletine çalışan ve bu devletlerin politikaları doğrultusunda kullancıların verilerine erişen ajanların çalıştığına inandığını söyledi. Zatko’nun ifadesine göre Ocak ayından kısa bir süre önce FBI Twitter’i çalışanlardan bir kişinin Çin devleti adına çalışan bir ajan olduğu konusunda uyardı, fakat Twitter bu konunun üzerine gitmedi, yeterli önlemleri almadı.

- Advertisment -