Ana SayfaHaberlerUçak soruları yine çok güzel: “CHP ne yapmak, bizi nereye götürmek istiyor?”

Uçak soruları yine çok güzel: “CHP ne yapmak, bizi nereye götürmek istiyor?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek ziyaretinden dönerken uçağındaki gazetecilerin, spikerlerin sorularını yanıtladı. Gelenek haline gelen bu soru-cevaplı söyleşide yine iktidara yakın isimler ve onların tuhaf soruları dikkat çekti. Bir gazeteci KHK’lıları “PKK’lılar ve FETÖ’cüler” olarak tanımlarken, bir başkası sorusunu “CHP ne yapmak, bizi nereye götürmek istiyor” diye formüle etti. Güvenlik kuvvetlerinin gözaltılarından “paketleme” diye söz eden, Altılı masanın aday belirleyememesinden duyduğu sevinci gizleyemeyen, sosyal medyanın zararlarından söz edip ne zaman tedbir alınacağını soran gazeteciler de uçaktaydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağındaki gazeteci ve spikerlerin Erdoğan’a soru yöneltirken kullandıkları ifadeler, dile getirdikleri rahatsızlıklar yine gazetecilik okullarında “Nasıl soru sorulmaz” derslerine örnek olacak nitelikteydi.

O sorulardan bazıları şöyle:

“CHP bizi nereye götürmek istiyor?”

Emin Pazarcı: “Kılıçdaroğlu, KHK’lıları göreve iade edeceğinden bahsetti ve bununla ilgili olarak bir parti görevlisi de olduğunu söyledi. Siz de böyle bir yetkisinin olmadığını söylediniz. Ama işin arkasında başka bir şey daha var. Bu KHK’lılar, siz de belirttiniz, PKK’lılar ve FETÖ’cüler. Bunların ikisinin birlikte arkada bıraktığı on binlerce şehidimiz var, verdiği büyük zarar var. Altılı masadan da bununla ilgili herhangi bir itiraz yok, çok mutlular. Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutladığımız bir noktada Cumhuriyet Halk Partisi ne yapmak, bizi nereye götürmek istiyor?”

“Bu paketler büyük paketin fragmanı mı?”

Esra Elönü: “Son günlerde Türk güvenlik güçlerinin peşpeşe teröristleri paketlediği haberleri geliyor. Geçtiğimiz hafta Yunanistan’da eğitim gören PKK’lı İstanbul’da eylem hazırlığındayken yakalandı. İkincisi Diyarbakır’da yine eylem hazırlığında 4 PKK’lı, Gaziantep’te eylem hazırlığında olan DAEŞ’li teröristler, yine FETÖ üyeleri paket paket getiriliyor. Bu paketler aslında büyük bir paketin fragmanı mı? Bu anlamda terör örgütlerine ve teröristlere yönelik yeni bir operasyon ya da yakalama haberi var mı?

“Bu yapının ülke yönetimine talip olmak istemesini…”

Mustafa Yıldız: “Benim sorum iç siyasetle ilgili olacak. Altılı masada CHP’den gelen ‘HDP’ye bakanlık verebiliriz’ çıkışıyla başlayan tartışma karşılıklı atışmalarla sürüyor. Seçime de az bir zaman kaldı ama buna rağmen herhangi bir aday belirleyememiş olmaları da göz önünde bulundurulursa bu yapının ülke yönetimine talip olmak istemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?”

“Bir de maalesef sosyal medya dezenformasyonun birinci kaynağı…”

Recep Yeter: Son dönemlerde sosyal medyada manevi değerlere, insani fıtratlara yönelik çokça hakaretler, saldırılar, eylemler yapılıyor. Bunlara karşı, yeni eğitim öğretim yılı da başlarken özellikle yeni nesli, gençlerimizi koruma noktasında hükümet olarak yeni bir çalışmanız olacak mı? Bir de maalesef sosyal medya dezenformasyonun birinci kaynağı. Bu yasa meselesi ne zaman gündeme gelecek ya da meclisten çıkacak?”

- Advertisment -