Ana SayfaHaberlerGündemÜÇÜNCÜ BÖLGE | Bahçeli’nin elini öptü, siyasette yıldızı parladı: Cumhur İttifakı’ndan Avcılar’a...

ÜÇÜNCÜ BÖLGE | Bahçeli’nin elini öptü, siyasette yıldızı parladı: Cumhur İttifakı’ndan Avcılar’a Silivri formülü

Hayati Arkaz İYİ Parti’den İstanbul Milletvekili seçildi, Meclis’te Devlet Bahçeli’nin elini öpünce afaroz edildi, istifa edip MHP’ye geçti. Mayıs seçimlerinde de listede olan ancak seçilemeyen Arkaz, aylardır Avcılar’ı MHP İlçe Yöneticileri ile birlikte sokak sokak geziyor. Kulislere göre 1999’dan beri CHP’nin kazandığı Avcılar’ı almak için Cumhur İttifakı “Silivri modeli” uygulayarak MHP’den Arkaz’ı aday gösterecek. Avcılar’ı almak isteyen Erdoğan, bu uğurda ilçeyi ittifak ortağı MHP’ye bırakmaya hazır.

Hayati Arkaz, İstanbul 3. Bölge’de yolu bir defa özel hastanelere düşenlerin yakından tanıdığı bir isim. Zira siyasetten önce bölgede sahip olduğu özel hastaneler zinciri ile tanınıyor. 1991 yılında Avcılar’da Anadolu Hastanesi’ni kuran Hayati Arkaz, Silivri, Çorlu, Çanakkale ve Karadeniz Ereğli’de de özel hastaneler zincirine sahip. Arkaz, 2017 yılında İYİ Parti’nin kurucuları arasındaydı. 2018’de yapılan Milletvekili genel seçimlerinde de İYİ Parti’den İstanbul 3. Bölge Milletvekili seçildi. 24 Haziran’da yapılan seçimlerin ardından TBMM’deki yemin töreninde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile karşılaşan Arkaz, Bahçeli’nin elini öpmüş ve bu olay parti içerisinde krize neden olmuştu. İYİ Parti’nin 2. Olağanüstü Kurultayı’nda Meral Akşener’in GİK listesinde üstü çizilen Arkaz, Devlet Bahçeli’nin çağrısı üzerine İYİ Parti’den istifa ederek MHP’ye üye olmuştu. 2023 Mayıs seçimlerinde de Arkaz partisinin İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayları arasında yer aldı ancak seçilemedi.

Avcılar’ı sokak sokak dolaşıyor

Hayati Arkaz, Mayıs ayından bu yana Avcılar’ı sokak sokak dolaşıyor, neredeyse tüm açılışlara, cenazelere ve etkinliklere katılıyor. Arkaz’a bu ziyaretlerinde MHP Avcılar İlçe Başkanı Sezgin Çamur, MHP Esenyurt İlçe Başkanı Metin Yazar ve MHP’li Avcılar Belediye Meclis Üyeleri de eşlik ediyor. Arkaz son olarak Muhtarlar Günü nedeniyle Avcılar’daki muhtarlara geniş katılımlı bir yemek düzenledi.

Avcılar’a Silivri formülü

AKP, yerel seçimlerde birçok defa çok yaklaşmasına rağmen çok istediği milyon nüfuslu mega ilçe Avcılar’ı şu ana kadar hiç kazanamadı. Avcılar’da 1999 seçimlerini Mustafa Değirmenci ile DSP,  2004 ve 2009 seçimlerini yine Mustafa Değirmenci ile bu defa CHP, 2014 seçimlerini Handan Toprak Benli ile CHP, 2019 seçimlerini ise Turan Hançerli ile yine CHP kazanmıştı. AKP ise bu seçimlerin hepsinde ilçede 2. parti olabildi. 2004’te %34’le başlayan oy oranını 2009’da %37, 2014’te %40,8, 2019’da ise %45,4’e kadar yükselten AKP kulislerine göre bu seçimlerde Silivri formülü ile ilçe MHP’ye bırakılacak. Bilindiği gibi Silivri’de de Selami Değirmenci’nin 15, Özcan Işıklar’ın 10 yıl CHP ile kazandığı ilçede 2019 seçimlerinde AKP aday çıkarmamış ve Cumhur İttifakı adına MHP’li aday Volkan Yılmaz belediye başkanlığını kazanmıştı.

Avcılar’ı ne pahasına olursa olsun almak isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu uğurda ilçeyi ittifak ortağı MHP’ye bırakmaya hazır. Avcılar’da Cumhur İttifakı’nın adayı olarak ise öne çıkan isim MHP’li Hayati Arkaz.

- Advertisment -