Ana SayfaÖZEL HABERÜÇÜNCÜ BÖLGE | Cumhur İttifakı'nda Silivri çatlağı

ÜÇÜNCÜ BÖLGE | Cumhur İttifakı’nda Silivri çatlağı

Silivri’de 2019 seçimlerinde Cumhur İttifakı adına AK Parti aday çıkarmamış, MHP’li Volkan Yılmaz, partisinin İstanbul’daki ilk ve tek belediye başkanı seçilmişti. 2024 yerel seçimleri öncesi MHP’li Yılmaz ikinci dönem adaylığını açıklarken, ilçenin önemli AK Partili isimlerinden İBB Meclis Üyesi Sami Barlas da AK Parti’den aday adaylığını duyurdu. Silivri için son kararı Erdoğan ve Bahçeli verecek.

Aralıksız 15 yıl ve 5 yıllık bir AK Parti döneminden sonra tekrar 10 yıl CHP’li olan Silivri Belediyesi, 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin kendi içinde ikiye bölünerek CHP ve DSP’den birer aday çıkarmaları sonucu MHP’ye geçmişti. 2009-2019 yılları arasında 10 yıl Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Özcan Işıklar ve 1989-2004 arasında 15 yıl aynı görevde bulunan DSP’li Selami Değirmenci’nin oylarının toplamı kazanan adaydan fazla olmasına rağmen, ilçede AK Parti’nin aday göstermemesi sonucu Cumhur İttifakı adına aday olan MHP’li Volkan Yılmaz, partisine tarihinde İstanbul’daki ilk ve tek belediyesini kazandırmıştı. Ancak aradan geçen 5 yıl içinde ilçede AK Parti ve MHP arasında gerilim günbegün tırmandı. 2018 genel seçimlerinde ilçede %33,6 oy alan AK Partililer, aynı seçimde %8,4 oy alan MHP’yi “küçük ortak” olarak tanımlarken, Silivri Belediyesi’nin AKP oylarıyla kazanıldığını da siyasi tartışmalarda sık sık dillendirdiler. MHP’li Volkan Yılmaz’ın Belediye’deki yönetim kadrosunda AK Parti’den kimsenin yer almaması, AK Partili belediye meclis üyelerinin sessiz protestoları ile cevap bulurken, yerel seçimler öncesi ilçede iki ortak arasındaki tansiyon zirveye çıktı. 14 Mayıs seçimlerinde ilçede AK Parti’nin %28, MHP’nin ise %7,8 oy alması ve MHP’nin bölgede Milletvekili sayısının düşmesi ile kriz tavan yaptı.

MHP’Lİ BAŞKAN “İKİNCİ KEZ ADAYIM” DEDİ

İlçenin MHP’li Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ittifak ortaklarından erken davranarak geçtiğimiz gün Silivri’deki tüm mahalle ve köy muhtarlarını yanına alıp Ankara’ya gitti. Ankara’da MHP Lideri Devlet Bahçeli ile görüşen Yılmaz, muhtarlar ile birlikte MHP’li Milletvekilleri ve yöneticileri ziyaret ederek adeta gövde gösterisi yaptı. Yılmaz MHP Genel Merkezi’nde Silivri belediye başkan adaylığı için başvurusunu da yaparak “31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için Silivri Belediye Başkan Adaylığı başvurumuzu gerçekleştirdik. Rabbim hayırlısını eylesin.” dedi.

AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI HAMLESİ

İlçede uzun zamandır ismi 2024 yerel seçimleri için konuşulan İBB Meclis Üyesi AK Partili Sami Barlas da MHP’li mevcut başkana adeta meydan okuyan bir adaylık açıklaması yaptı. Silivri’nin yerli ailelerinden biri olan ve uzun yıllardır AK Parti’de siyaset yapan Barlas, AK Parti’den Silivri belediye başkan aday adaylığını açıkladı. Barlas adaylık açıklamasında “Ya Silivri Belediye başkan adayı olurum ya da Volkan Yılmaz’ın kadrosunda yer almam.” diyerek rest çekerken, Barlas’ı sosyal medyada ve parti içerisinde birçok kişinin desteklediği görüldü.

KARARI ANKARA VERECEK

Silivri’de Cumhur İttifakı’nın iki ortağı yerelde kılıçları çekerken, Silivri’de hangi partinin aday göstereceğine Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli karar verecek.

- Advertisment -