Ana SayfaHaberlerUğur Dündar’ın Dilara G. doğmadan 8,5 ay önceki röportajı: “Bir kadının kucağında...

Uğur Dündar’ın Dilara G. doğmadan 8,5 ay önceki röportajı: “Bir kadının kucağında çocuğu ile çıkıp ‘Uğur beni iğfal etti’ diyeceğinden korkuyorum”

Metin Akpınar’ın 35 yıl sonra ortaya çıkan çocuklarının aynı anneden ablası Dilara G.’nin Uğur Dündar’a babalık davası açtığı ortaya çıkmıştı. Sabah gazetesi, Uğur Dündar’ın 24 Nisan 1985’te verdiği "Günün birinde bir kadının kucağında çocuğu ile çıkıp 'Uğur beni iğfal etti' diyeceğinden korkuyorum. Tanımadığım kadınlar rahatsız ediyor. Beni rahat bıraksınlar” dediği röportajı haberleştirdi. Dündar’a babalık davası açan Dilara G.’nin doğum tarihi ise 12 Ocak 1986.

Oyuncu Metin Akpınar’ın 35 yıl sonra ortaya çıkan ikiz kızları Duygu Nebioğlu ile Sevgi Nebioğlu’nun aynı anneden olan ablaları Dilara G.’nin de gazeteci Uğur Dündar’a babalık davası açtığı ortaya çıkmıştı.

Dilara G.’nin açtığı davayı doğrulayan Dündar, “Mahkemenin her iki tarafı sevk ettiği ve son sözü söyleyecek kurum olan Adli Tıp Kurumu, DNA incelemesini bitirdi ve biyolojik babalık iddiasını reddetti” açıklamasında bulunmuştu. Dilara G. ise İzmir Adli Tıp Kurumu’nun verdiği rapora itiraz etti.

39 yıl önceki röportaj ortaya çıktı

Sabah gazetesi, Dündar’ın 24 Nisan 1985’te Posta’ya verdiği bir röportajda, “Günün birinde bir kadının kucağında çocuğu ile çıkıp ‘Uğur beni iğfal etti’ diyeceğinden korkuyorum” diye konuştuğunu haberleştirdi.

Röportajda, tanımadığı kadınların sürekli kendisini rahatsız ettiğini belirten Dündar, “Artık rahatsız oluyorum. Beni rahat bıraksınlar. Benim için evlilik ciddi bir olaydır” diyor.

Dündar’a babalık davası açan Dilara G.’nin doğum tarihi ise 12 Ocak 1986.

“Çınar Otel’in kafesinde konuşmuşlardı”

Dilara G. ile Metin Akpınar’ın kızları Duygu-Sevgi Nebioğlu’nun anneleri olan Suphiye Orancı’nın kuzeni N.H., Sabah’a şunları söyledi:

“1980’li yıllarda Yeşilköy’deki Çınar Otel ve çevresi İstanbul’da gençlerin buluşma noktasıydı. Biz de ara ara buraya giderdik. Çınar Otel’e ve buradaki kafelere gider zaman geçirirdik. Bir gün Suphiye ile Çınar Otel’in kafesine gittik. Burada oturmuştuk.

Suphiye Uğur Dündar’ı gördü. Selamlaşıp bir süre sohbet ettiler. Ben de bu anlara şahitlik ettim. Daha sonra da bana Uğur Dündar ile arkadaş olduğunu söyledi. Ben tanıştıklarını buradan biliyorum. Dilara G.’nin Uğur Dündar’dan olup olmadığını bilmiyorum.”

Dündar, 1961 ve 1962’de Çınar Otel’de cankurtaran olarak çalıştığını anlatmıştı. 70’li yıllarda Dündar, Çınar Otel’in diskoteğini ve kafeteryasını işletti.

- Advertisment -