Ana SayfaHaberlerBilekliği Ukrayna bayrağı renklerindeki cesedin kimliği tespit edildi; Ukraynalı asker Serhiy Sova...

Bilekliği Ukrayna bayrağı renklerindeki cesedin kimliği tespit edildi; Ukraynalı asker Serhiy Sova kahraman ilan edildi

Geçen hafta Ukrayna’nın Rusya işgalinden kurtardığı İzium bölgesinde keşfedilen toplu mezarda bulunan bir erkek cesedinin kolunda takılı Ukrayna bayraklı bir bileklik işgalin sembolü olmuştu. Ukrayna, erkek cesedinde işkence izlerine rastlandığını ileri sürmüş, Ukraynalı yetkililer bilekliğin görüntüsünü sosyal medyada paylaşmıştı. Cesedin kimliği tespit edildi ve Ukraynalı asker Serhiy Sova’ya ait olduğu ortaya çıktı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky, Serhiy Sova’yı kahraman ilan etti. New York Times’ın aileyle yaptığı söyleşiye göre bilekliği Soya’ya 14 ve 9 yaşındaki çocukları cepheye gitmeden önce hediye etti.

Ukrayna ordusunun İzium kentini Rusya işgalinden kurtarmasının ardından keşfettiği toplu mezarda, bilekliği Ukrayna bayrağı renklerindeki bir erkek cesedi bulunmuştu. Şimdi kimliği tespit edildi. Sosyal medyada ve dünyada gündem olan erkek cesedin, Ukraynalı asker Serhiy Sova’ya ait olduğu ortaya çıktı.

Serhiy Sova evli ve iki çocuk babası. Kolundaki Ukrayna bileziğini savaşa gitmeden önce 14 ve 9 yaşlarındaki çocukları hediye etmiş. Soya, 2014’te Donbass’taki Rus ayrılıkçılara karşı savaşmış, sonrasında evine geri dönmüş ve sivil hayatına devam etmiş. Rusya’nın işgalinin başlaması üzerine orduya yeniden gönüllü yazılmış, askeri doktorluk görevini üstlenmiş. İki savaşta da çocuklarının kendisine hediye ettiği bilekliği hiç çıkarmamış. Ailesi, Serhiy Soya’dan en son Nisan ayında haber almış. İzium Rusya tarafından bombalandığı için eşi endişelenmiş. Fakat bölgenin Rusya’nın kontrolüne geçmesinden sonra eşinden haber alamamış. Ailesi bütün morgları gezmesine rağmen umudu kesmemiş. Aile sosyal medyada yaptığı araştırmada Soya’nın elleri bağlanmış ve kafasına çuval geçirilmiş bir fotoğrafını görmüş, fotoğraftaki kişinin Soya olduğunu dövmelerinden tespit etmiş, esir tutulan Ukrayna askerlerinin kimliklerinin sergilendiği bir başka fotoğrafta ise Soya’nın pasaportunu ayırt etmişler. Aileye göre Soya, cephede değil, esir düştüğü Rus ordusu tarafından işkenceyle öldürülmüş.

Ukraynalı adli tıp uzmanları Soya’nın ateşli bir silah saldırısı sonucu öldüğünü tespit etti, fakat savaş sırasında mı yoksa esir tutulduktan sonra mı öldürüldüğü konusunda henüz bir bulguya ulaşamadı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky ise Soya’yı kahraman ilan etti.

- Advertisment -