Ana SayfaHaberlerUkrayna Büyükelçisi, Baykar’ın Ukrayna’da fabrika açacağını duyurdu; Rusya tehdit etti: “Askersizleştirmenin hedefi...

Ukrayna Büyükelçisi, Baykar’ın Ukrayna’da fabrika açacağını duyurdu; Rusya tehdit etti: “Askersizleştirmenin hedefi olur”

Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasly Bodnar, RBC-Ukrayna’ya verdiği söyleşide Baykar şirketinin Bayraktar SİHA üretmek amacıyla Ukrayna’da açacağı fabrika için arsa satın aldığı ve şirketini Ukrayna’da tescil ettireceğini açıkladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise böyle bir durumda demilitarizasyon kapsamında Baykar fabrikasının vurulacağını açıkladı.

Ukrayna Büyükelçisi Vasly Bodnar, 8 Ağustos’ta verdiği söyleşide Ukrayna’da savaşın seyrini Rusya aleyhinde değiştiren Türk İHA’ları Bayraktar’ların Kiev yönetimiyle birlikte üretileceğini belirtti.

Bunun için Baykar şirketi Ukrayna’da tescil ettirildi ve “Bayraktar” insansız hava araçlarının üreteceği fabrika için de arsa satın alındı.

Basın toplantısında konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov; Baykar’ın demilitarizasyon, askersizleştirme kapsamında hedef haline getirileceğini söyledi: “Baykar’ın Ukrayna fabrikası sadece Ukraynalıların acılarını uzatır. Özel askeri harekatın hedefinden kaçınmaya yardım etmez.”



- Advertisment -