Ana SayfaHaberlerUkrayna Cumhurbaşkanı Zelenksy, Ukrayna Başsavcısı ve Devlet Güvenlik Servisi Başkanı’nı görevden aldı,...

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenksy, Ukrayna Başsavcısı ve Devlet Güvenlik Servisi Başkanı’nı görevden aldı, gerekçe vatana ihanet suçlamaları

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky, Pazar gecesi olağanüstü hal yetkilerine dayanarak çıkardığı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Ukrayna Başsavcısı ve Devlet Güvenlik Servisi Başkanı’nı görevden aldı. Zelensky’nin gerekçelerinden biri 60 Başsavcılık ve Devlet Güvenlik Servisi görevlisinin Rusya’nın işgal ettiği topraklarda Ukrayna aleyhine çalışmaya başlaması.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky, Ukrayna Başsavcısı Iryna Venediktova ve Güvenlik Servisi Başkanı Ivan Bakanov’u yayınladığı kararla görevden aldı. Karardan sonra açıklama yapan Zelensky, iki ofiste çalışan toplam 60 kişinin Rusya lehine çalıştığını ve bu iki ofiste çalışanlar aleyhinde açılmış toplan 651 vatana ihanet soruşturması olduğunu söyledi.

Görevden alınan Bakanov, Zelensky’nin çocukluk arkadaşı ve 2019’dan beri bu görevi yürüten yakın bir müttefiki olarak biliniyor. Zelensky, işlenen suçlar nedeniyle iki ismin liderliğiyle ilgili ciddi soru işaretlerinin oluştuğunu vurguladı.

- Advertisment -