Ana SayfaHaberlerUkrayna Cumhurbaşkanı Zelensky: “Eşcinsel çiftler için sivil birliktelik imkânı gelebilir”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky: “Eşcinsel çiftler için sivil birliktelik imkânı gelebilir”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky, eşcinsel evliliğin yasallaşması talebiyle 25 bin kişinin imzaladığı dilekçeye yanıt verdi: “Bütün insanların hak ve özgürlükleri eşittir. Eşcinsel çiftlere resmi sivil birliktelik imkânı verilmesi için çeşitli yasal seçenekler üzerinde çalışıyoruz.”

Evlenip savaşa giden heteroseksüel çift haberlerinin yaygınlaşmasının ardından eşcinsel evliliğin de yasallaşması için 25 bin imza toplayan ve tekliflerini Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky’e ileten aktivistlere Ukrayna hükümetinden yanıt geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky, eşcinsel çiftler için yasal sivil birliktelik imkânının verilebileceğini söyledi.

Zelensky, Ukrayna’nın Rus işgali nedeniyle sıkıyönetim döneminde olduğunu ve sıkıyönetimde anayasa değişikliği yapılamayacağı için anayasada evliliği erkek ve kadın arasında tanımlayan maddeyi değiştirmenin şimdilik zor olduğunu vurguladı.

Zelensky, resmi evlilik olmasa da yasal bir sivil birliktelik imkânının tanınabileceğini ve böylece eşcinsel çiftlerin heteroseksüel çiftlerin yararlandığı imkânlardan eşit bir şekilde yararlanabileceğini söyledi: “Bütün insanların hak ve özgürlükleri eşittir. Eşcinsel çiftlere resmi sivil birliktelik imkânı verilmesi için çeşitli yasal seçenekler üzerinde çalışıyoruz.”

- Advertisment -