Ana SayfaHaberlerUkrayna Genelkurmayı ve İngiltere Savunma Bakanlığı: Rus birliklerinin geri çekilmesi aldatmaca

Ukrayna Genelkurmayı ve İngiltere Savunma Bakanlığı: Rus birliklerinin geri çekilmesi aldatmaca

Dün (29 Mart) İstanbul’da gerçekleştirilen barış müzakerelerinin ardından Rusya’dan yapılan “Kiev’deki baskıyı azaltıyoruz” açıklamasına gece ve sabah saatlerinde Ukrayna ve İngiltere’den kuşkulu değerlendirmeler geldi.

Sabah saatlerinde Pentagon da “Kiev’deki birliklerin bir kısmı başka bir yerde kullanılmak üzere geri çekiliyor” açıklamasında bulundu.

BBC’nin haberine göre Ukrayna ve İngiltere’den gelen açıklamalar şöyle:

Ukrayna Ordusu: “Çekilmeler büyük bir ihtimalle birlik rotasyonu”

Ukrayna Genelkurmayı, Rus birliklerinin çekilmesinin büyük ihtimalle bir aldatmaca olduğunu söyledi.

Facebook’ta paylaşılan günlük güncellemede, Rus birliklerinin Kiev ve Çernihiv’den uzaklaşmaya devam ettiği belirtildi. Rusya, operasyonların doğudaki Donbas bölgesine odaklanacağını açıklamıştı.

Ancak Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, çekilmelerin “büyük ihtimalle birlik rotasyonu” olduğunu ve Ukrayna Ordusu’nu nereye konuşlanacakları konusunda aldatmayı amaçladığını belirtti.

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby de, Rus birliklerinin kentten uzaklaşmasına karşın, Kiev’e yönelik tehdidin devam ettiğini söylemişti.

İngiltere Savunma Bakanlığı: Rus birlikleri ikmal için Rusya ve Belarus’a dönüyor

İngiltere Savunma Bakanlığı, Ukrayna’da ağır kayıplara uğrayan Rus birliklerinin yeniden organize olmak ve ikmal için Belarus ve Rusya’ya dönmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Bakanlığın son istihbarat raporunda şu ifadelere yer verildi:

“Bu tür faaliyetler, Rusya’nın zaten gergin olan lojistiği üzerinde daha fazla baskı oluşturuyor ve Rusya’nın Ukrayna içindeki ileri bölgelerdeki birimlerini yeniden organize etmekte yaşadığı zorlukları gösteriyor.

“Rusya, karadaki manevra kabiliyetindeki azalmayı büyük olasılıkla yoğun topçu ve füze saldırılarıyla telafi etmeye devam edecek.

“Rusya’nın Donetsk ve Luhansk’ta bir taarruza odaklandığını açıklaması, muhtemelen birden fazla önemli ilerleme eksenini sürdürmek için mücadele ettiğinin üstü kapalı bir itirafı.”

- Advertisment -