Ana SayfaHaberlerDünyaUkrayna, güneyi gösterip doğudan vurdu: 30 yerleşim yeri ve 1000 kilometre karelik...

Ukrayna, güneyi gösterip doğudan vurdu: 30 yerleşim yeri ve 1000 kilometre karelik alan Rus işgalinden kurtarıldı

Ukrayna’dan yapılan açıklamalar doğrultusunda Güney Ukrayna ve Kırım’daki işgal altındaki toprakları kurtarmaya odaklandığı düşünülen Ukrayna ordusu sürpriz bir şekilde Doğu Ukrayna’daki Rus birliklerini hedef aldı ve karşı bir saldırı başlattı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky’nin açıklamasına göre Harkov bölgesindeki 30 yerleşim yerini içeren 1000 kilometre karelik alan Rus işgalinden kurtarıldı. Sosyal medyada henüz teyit edilmemiş zafer görüntüleri paylaşılıyor, Ukrayna askerlerinin önemli kentlerde hakimiyet sağladığı iddia ediliyor.

Ukrayna ordusu, Güney Ukrayna ve Kırım’daki Rus birliklerine saldıracağını duyurdu ama dün gece gerçekleşen sürpriz karşı saldırı ile Doğu Ukrayna’daki Rus işgali altındaki toprakları hedef aldı. Ukrayna Cumhurbaşkanı ve Ukrayna Savunma Bakanlığı, karşı saldırı sonucunda 1000 kilometre karelik alanın ve 30 yerleşim yerinin kurtarıldığını açıkladı. Ukraynalı gazeteciler Rus ordusunun ve devlet yetkililerinin panik içinde olduğunu öne sürüyor.

Ukrayna ordusu Rusya’nın askeri tedarik yollarını kesmeye çalışırken, Rusya Savunma Bakanlığı bölgeye yeni askeri birliklerin gönderildiğini açıkladı.

Sosyal medyada Ukrayna ordusunun kutlama görüntüleri ve kurtarılmış şehirlere giriş anları paylaşıldı.

Rus devlet televizyonlarında ise Ukrayna’nın doğudaki karşı saldırısı konuşuldu, paniğe gerek olmadığı, resmi makamların açıklamalarının beklenmesi gerektiği söylendi. Rus uzmanlara göre Ukrayna’nın bu atağının sebebi Batı’dan gelen askeri destek.

- Advertisment -