Ana SayfaHaberlerUkrayna krizi tırmanırken Aydınlık’tan iktidara Saddamlı, Kaddafili uyarı

Ukrayna krizi tırmanırken Aydınlık’tan iktidara Saddamlı, Kaddafili uyarı

Tırmanan Rusya-Ukrayna krizinde Türkiye’nin Ukrayna’nın yanında ve NATO müttefikleri cephesinde yer alması üzerine Avrasyacı Aydınlık gazetesinden iktidara Saddamlı, Kaddafili uyarı geldi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan: “ABD hedef aldığı Saddam ve Kaddafi'yi yıkmak için hem tavize sürükleyerek halk desteğini zayıflattı hem de uluslararası müttefiklerinden ayırarak yalnızlaştırdı.”

Vatan Partisi’nin yayın organı Aydınlık bugün (20 Ocak) “Saddam ve Kaddafi Dersleri” manşetiyle çıktı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan’ın dış politikayla ilgili değerlendirmelerinin yer aldığı manşet haberde, ABD’nin Türkiye’ye bakışını geçmişte ABD’nin Saddam Hüseyin ve Muammer Kaddafi’ye olan yaklaşımlarına benzeten Korkmazcan’ın “ABD hedef aldığı Saddam ve Kaddafi’yi yıkmak için hem tavize sürükleyerek halk desteğini zayıflattı hem de uluslararası müttefiklerinden ayırarak yalnızlaştırdı” sözleri manşetin hemen altından duyuruldu.

Korkmazcan güvenlik, dış politika ve ekonomi alanındaki gelişmelerin iç içe geçtiğini belirterek, “Kararsız, ayak sürüyen ve güvensizliğe sebep olan görüntü vermekten kaçınmak gerekiyor” dedi.

“Tavizkar görüntüler saldırganların cüretini arttırır”

Türkiye-ABD ilişkilerinin 15 Temmuz’dan sonra tam düşmanlık çizgisine oturduğunu vurgulayan Korkmazcan, “ABD, Türkiye’nin 2. Kurtuluş Savaşı’nı geciktirmeye çalışmaktadır. ABD’nin yıkıcı projeleriyle, her alanda direnerek mücadele edilebilir. Milli direniş güçlerinin tavizkar görüntüleri hem saldırganların cüretini arttırır hem de dost mevzideki güçlerin moralini sarsar” dedi. 

Korkmazcan’dan uyarı, Peskov’dan çağrı

Gazete Korkmazcan’ın uyarılarının yer aldığı manşetinin hemen altında Kremlin Sözcüsü Peskov’un “Erdoğan Ukrayna’yı ikna ederse memnun oluruz” sözlerine yer verdi.

Haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i Türkiye’ye görüşmeye davet etmesini değerlendiren Peskov’un “Rusya ile Ukrayna arasındaki temel uyuşmazlık olan Minsk anlaşmalarının uygulanmasında Türk partnerlerimiz Ukraynalıları yükümlülüklerini yerine getirmeye teşvik edebilirlerse bunu memnuniyetle karşılarız” sözleri yer alıyor.  

Erdoğan 3 Şubat’ta Ukrayna’yı ziyaret ederek, mevkidaşı Zelenskiy ile görüşecek.

- Advertisment -