Ana SayfaHaberlerUkrayna, Rus Krasukha-4 elektronik harp sistemi ele geçirdi: Karabağ’da Bayraktar TB2’leri düşürdüğü...

Ukrayna, Rus Krasukha-4 elektronik harp sistemi ele geçirdi: Karabağ’da Bayraktar TB2’leri düşürdüğü iddia edilmişti

Ukrayna ordusu, başkent Kyiv yakınlarında Rusya’ya ait bir Krasukha 4 Elektronik Harp Sistemi’nin kontrol ünitesini ele geçirdi. Rusya, Krasukha-4’leri özellikle SİHA’lara karşı kullanılmak için üretiyor. İkinci Karabağ Savaşı’nda Ermenistan’ın Krasukha-4’lerden aldığı ve 9 Bayraktar TB2 SİHA’sını düşürdüğü iddia edilmişti. Telegraph’ın haberine göre, ele geçirilen kontrol ünitesi, incelenmek üzere ABD’ye gönderilecek.

Ünitenin ele geçirildiği, Ukraynalı askerlerin yönettiği sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Telegraph’ın haberine göre, ele geçirilen kontrol ünitesi, incelenmek üzere ABD’ye gönderilecek.

SİHA’lara karşı tasarlandı

Rusya devletine ait savunma sanayi şirketi Rostec tarafından üretilen Krasukha-4’ler özellikle başta SİHA’lar olmak üzere hava saldırı sistemlerinin, radyo elektrik ve füze sistemlerini hedeflemek için tasarlandı.

Savunma sanayi uzmanları, Krasukha-4’lerin Ukrayna’nın ABD liderliğindeki müttefiklerinin casus uydularının yanı sıra insansız hava araçlarında kullandığı havadan uyarı ve kontrol sistemlerine (AWACS) de karşı koyabileceğini söylüyor.

Suriye’de de kullanıldı, Karabağ’da TB2’leri vurduğu iddia edilmişti

Ayrıca Rusya ordusu sistemi Havadan Erken İhbar (HİK) uçaklarına ait radar ve gözlem uydularının çatışma bölgelerinden görüntü almasını önlemek amacıyla da kullanıyor.

Rusya ordusu Krasukha-4 sistemini, Ukrayna işgalinden önce Suriye müdahalesinde de yaygın olarak kullanmıştı.

İkinci Karabağ Savaşı sırasında da Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın elindeki Bayraktar TB2 SİHA’larını engellemek için Krasukha-4’lerden aldığı iddia edilmişti.

Uluslararası basında, Ermenistan’ın Krasukha-4’lerle dokuz tane Bayraktar TB2 SİHA’sını düşürdüğü de öne sürülmüştü.

- Advertisment -