Ana SayfaDış HaberUkrayna Savaşı'nda 612. gün: “Rusya ve Ukrayna bir çıkmazda, kimse bir şey...

Ukrayna Savaşı’nda 612. gün: “Rusya ve Ukrayna bir çıkmazda, kimse bir şey yapamaz”

Rusya, Ukrayna SİHA'larının Kursk Nükleer Santrali'ne zarar verdiğini açıkladı. Donetsk bölgesindeki Avidikya yakınlarında çatışmalar devam ediyor. Malta'da 66 ülkenin katılımıyla Ukrayna barış zirvesi düzenleniyor. Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko: Rusya ve Ukrayna bir çıkmazda, kimse bir şey yapamaz.

Rusya, Ukrayna’ya ait SİHA’ların Perşembe akşamı Kursk Nükleer Santrali’ndeki nükleer atık depolama tesisine zarar verdiğini açıkladı. Tesisin basın servisi, saldırılarda önemli bir hasar meydana gelmediğini ve faaliyletlerin normal şekilde devam ettiğini söylemişti.

Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk bölgesindeki Avidikya şehri yakınlarında yoğun çatışmalar devam ediyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Kırım Yarımadası açıklarında Ukrayna tarafından havalanan 36 İHA’yı bir gecede imha ettiğini açıkladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Telegram’daki bir gönderisinde, Ukrayna’yla ilgili Malta’da düzenlenen barış zirvesine 66 ülkenin katılacağını söyledi. Zelenski, Ukrayna’nın barış formülünün “adım adım küresel hale geldiğini” gösterdiğini de sözlerine ekledi. Rusya toplantıya katılmayacak.

Rusya ve Ukrayna’nın bir “çıkmazda” olduğunu söyleyen Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, “hiç kimse bir şey yapamaz ve cephede pozisyonunu önemli ölçüde güçlendiremez” dedi.

Kiev Independent gazetesinin haberine göre, Ukrayna Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Dimitro Tişlek, bir araştırmacı gazetecinin, Tişlek’in eşinin Rus pasaportuna sahip olduğunu iddia etmesi üzerine görevden uzaklaştırıldı.

ABD Ticaret Bakanlığı, Ukrayna ve İsrail’e gönderilecek mühimmatın, askeri ürünlerin ihracat lisanslarına yönelik 90 gün boyunca uygulanacak durdurma kapsamının dışında tutulacağını açıkladı. İhracattaki duraklamanın ulusal güvenlik ve dış politika çıkarlarından kaynaklandığı belirtildi.

- Advertisment -